28 Ιουν 2016

Οι 8 λόγοι που δεν "τραβάει" ο Μητσοτάκης

Γραφει ο ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ.
Της νύχτας τα καμώματα (ενικός) τα βλέπει η μέρα και γελάει. Την ώρα που η Ελλάδα και η ΝΔ κλαίει....


Κατάλαβες, εσύ πολίτη, γιατί με οποιοδήποτε εκλογικό νόμο, θα έχεις πάντα Τσίπρα Πρωθυπουργό;
Γιατί αυτός ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά δεν τραβάει:

1) Γιατί, είναι αλαζόνας και ανειλικρινής
Είπε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει τουμπάρει την ήττα των εθνικών εκλογών και πως ο ίδιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Το μεγάλο ψέμα είναι ότι δεν συγκρίνονται αποτελέσματα εθνικών εκλογών και δημοσκοπήσεις πόσο δε μάλλον όταν ο ίδιος δεν είχε αναγνωρίσει την μεγάλη ανατροπή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έφτασε τη ΝΔ στο 29% από το δημοσκοπικό 14% του δημοψηφίσματος του Αντώνη Σαμαρά.
Η μεγάλη αλαζονεία είναι ότι θέτει τον εαυτό του ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, όταν σε πολλές δημοσκοπήσεις παρά τη φορολαίλαπα Τσίπρα, προηγείται μόλις μισής μονάδας ή και καμίας. Επίσης αλαζονικό είναι ότι δεν αναγνωρίζει πως από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πήρε μεγάλο κόμμα ενώ από τον Σαμαρά θα έπαιρνε απόκομμα.

Μα καλά αυτός ο πρώην συνεργάτης του Σημίτη και Κνίτης Θεοδωρικάκος τι τον συμβουλεύει εκεί στη ΝΔ, για τις δημοσκοπήσεις και τις ερμηνείες τους;

2) Γιατί, αντιλαμβάνεται την ΝΔ όπως ένα μικρομάγαζο που διοικεί αυτός και η παρέα του!
Στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά και ο υιός του πρώην Πρωθυπουργού. Σε κάποια αποστροφή του ανέφερε: «εγώ και οι συνεργάτες μου» … θα αντιμετωπίσουμε το εν λόγω πρόβλημα. Πουθενά στις κουβέντες του δεν υπάρχει το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ ο κόσμος της κεντροδεξιάς παράταξης που χάρη σε αυτόν έχει κόμμα και όχι περίπτερο της Πολιτικής Άνοιξης. Δεν είναι τυχαίο που δεν συγκαλεί όργανα που δεν συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

3) Γιατί, υπερασπίζεται τον Παπασταύρου και τη Siemens
Κανένα σχόλιο. Στα συγκεκριμένα ερωτήματα απλά δεν απάντησε…για την ακρίβεια τα είχε ξεχάσει ως θέματα.

4) Γιατί, θα φέρει νέους από …άλλα κόμματα
Η περιβόητη προεκλογική του διακήρυξη πως θα «ανοίξει» τη ΝΔ, γίνεται πράξη από την ανάποδη. Έκλεισε την οργάνωση νέων του κόμματος και αναζητά νέους από …άλλα κόμματα. Άλλωστε του ξέφυγε και είπε πως στις εσωκομματικές εκλογές τον ψήφισαν και πολλοί ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την κινητοποίηση από Σημιτικούς και Ποταμίσιους υπέρ της εκλογής Μητσοτάκη στη ΝΔ. Μόνο που εκεί ψήφισαν οι πολίτες της μέσης ηλικίας και άνω… οπότε ο υιός του πρώην πρωθυπουργού μάλλον οραματίζεται τους νεαρούς σε ηλικία, όμως οι μετρήσεις άλλα δείχνουν.
Μα καλά αυτός ο Θεοδωρικάκος τι ακριβώς τον συμβουλεύει;

5) Γιατί, επιμένει στις εκλογές χωρίς να έχει πρόγραμμα
Τον Σεπτέμβριο θα έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα έτοιμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μας είχε πει ότι θα ήταν έτοιμο στο Συνέδριο επανίδρυσης. Στη συνέχεια μας στέλνει για μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Παρ όλα αυτά ζητάει εκλογές! Μα αυτός είχε πει προεκλογικά πως η ΝΔ είναι μαγαζί χωρίς εμπόρευμα, πως βρίσκεται σε κώμα… και τώρα ζητάει εκλογές; Πότε πρόλαβε και βγήκε από το κώμα του Σαμαρά και αναστήθηκε και μπορεί να κυβερνήσει …και μάλιστα χωρίς πρόγραμμα;;

6) Γιατί, πέφτει στις παγίδες του Τσίπρα και παραδέχεται πως η ΝΔ θα είναι ένα μικρό κόμμα.
Αντί να επικεντρωθεί στην οικονομία ασχολείται με τον εκλογικό νόμο – και μάλιστα παραδέχεται πως αυτή η δική του ΝΔ δεν μπορεί να εμπνεύσει και άρα θα έχει πάντα χαμηλά ποσοστά που θα χρειάζεται το μπόνους των 50 εδρών.

7) Γιατί, λέει ότι θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας, όταν συνεχίζει να διοικεί τη ΝΔ ως αποτυχημένος επιχειρηματίας και για την ακρίβεια ως κακός πολιτικάντης.

8) Γιατί, λέει ότι τον ενδιαφέρει η κοινωνία, όταν οι δικοί του εργαζόμενοι της Συγγρού, είναι απλήρωτοι επί μήνες, ενώ οι σύμβουλοί του ζουν το όνειρο της πολύ καλά αμειβόμενης εξουσίας.

Αν τελικά η εναλλακτική, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο Σάκης Ρουβάς, όπως προωθούν οι καναλάρχες, ίσως το τραγούδι που μας ταιριάζει είναι το «Άντεξα»!

«Ο Κεντροδεξιός»

Πηγή