3 Μαΐ 2016

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! «Tο νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο»!

?????- ???????? ??????? ? ???????? ??? ??????????? ???????? ???????????
Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνο όταν υπηρετεί τον άνθρωπο».

Η συγκεκριμένη δήλωση τ
ου κ. Παυλόπουλου έρχεται σε μια περίοδο που όλο και περισσότερο ακούγονται σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμα και για δημοψήφισμα που αυτή τη φορά το πραγματικό διακύβευα θα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με τους δανειστές λαμβάνοντας νέα σκληρά μέτρα!
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την συγκεκριμένη αναφορά επιχειρεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το νόμισμα με ότι αυτό συνεπάγεται και τις εξελίξεις που ίσως γνωρίζει ότι έρχονται το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας κατά την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του δήμου Άργους-Μυκηνών, είπε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Σημείωσε ότι «οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εθνική μας κληρονομιά και να διασφαλίσουμε ένα αντάξιο αυτής μέλλον, παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν και υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν, ιδίως σε κρίσιμες περιστάσεις όπως οι σημερινές».
Υπογράμμισε ότι «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των Προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της. Και το μέγεθος αυτό είναι ο Άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας».
Επιπλέον τόνισε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά του κ. Παυλόπουλου διαβεβαιώνοντας ότι «συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».
crashonline.gr