25 Μαΐ 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ των ΣΑΜΑΡΙΚΩΝ:Η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο

Όποιος δει τις τελευταίες συνεδριάσεις στη Βουλή θα διαπιστώσει ότι χωροταξικά έχει επέλθει μια σημαντική αλλαγή στα θεωρεία της Νέας Δημοκρατίας. Αίφνης, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει γίνει
το πρώτο βιολί των βουλευτών του κόμματος. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, κάνει διάλογο με κυβερνητικά στελέχη, απαντά επί παντός του επιστητού, ανοίγει κουβέντα μέχρι και με τον Τσίπρα ή τον Πάνο Καμμένο. Την Κυριακή μάλιστα ο αρχηγός των ΑΝΕΛ της παραχώρησε το χρόνο του για να απαντήσει για το Σκοπιανό.
Γενικώς, από εκεί που η Ντόρα η Εξερευνήτρια... εξερευνούσε θέσεις στα ορεινά έδρανα της Βουλής, τώρα παίζει ένα ρόλο «αρχηγού» όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λείπει.
Πάνε εκείνες οι περίοδοι απομόνωσης που μόνο στο καφενείο της Βουλής μάζευε τα «Ντοράκια» όπως λένε τους φίλους της. Τώρα η κ. Μπακογιάννη μοιάζει να έχει πάρει ρόλο υπαρχηγού. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στις εσωκομματικές εκλογές δεν στήριξε τον αδερφό της. Κάποιοι είπαν ότι η Ντόρα και ο Κυριάκος έχουν κάνει deal ώστε η πρώτη να φαίνεται ότι αντιπαλεύει τον δεύτερο ώστε οι ψηφοφόροι της ΝΔ να αποσυνδέσουν τον κ. Μητσοτάκη από την οικογενειοκρατία. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει, αν βγήκε αρχηγός ο Κυριάκος το οφείλει κυρίως στο ότι είναι ο πρώτος πολιτικός χωρίς... επώνυμο. Το εξαφάνισε ώστε να πιστεύει ο κόσμος ότι δεν είναι γιος του Μητσοτάκη, αλλά ένα «ορφανό» της ΝΔ που με την αξία του και πολύ κόπο έφτασε μέχρι την αρχηγία.
Ίσως τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ να ξεπληρώνει το δώρο που του έκανε η αδερφή του δίνοντάς της έναν ρόλο που μέχρι πρότινος ούτε θα μπορούσε να φανταστεί.
Να φανταστούμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι αν γίνει η ΝΔ κυβέρνηση θα της δώσει έναν καλό υπουργικό θώκο ή γιατί όχι μια αντιπροεδρία για να παίζει η κυρία.
Ωστόσο, στη Λ. Συγγρού δεν αντιλαμβάνονται ότι με το να βγαίνει η Ντόρα μπροστά, πρώτη μούρη στο Καβούρι, που λέει και ο λαός, ουσιαστικά στήνεται μια εικόνα κατά την οποία η οικογενειοκρατία έχει τον πρώτο λόγο.
Είδε κι έπαθε ο Κυριάκος να καταφέρει να μη... λέγεται Μητσοτάκης και να κόψει τους οικογενειακούς δεσμούς και τώρα βάζει τη Ντόρα από την πίσω πόρτα; Πόσο ωραίο είναι π.χ. ο απίθανος και ανίκανος πρωθυπουργός που όμως δεν έχει σχέση με τζάκια, να αντιμετωπίζει δύο από την οικογένεια Μητσοτάκη, για να μην πούμε ότι έτοιμος είναι και ο Κώστας Μπακογιάννης; Πόσο ωραίο είναι να πετά ο Τσίπρας επιτιμητικά στην Ντόρα ότι «μπορεί να απαντήσει και ο αδερφός σου;» Πόσο καλό κάνει στη ΝΔ να βλέπουν οι ψηφοφόροι στη βιτρίνα του κόμματος δύο από την ίδια Αγία Οικογένεια; Την ώρα που σε όλο τον κόσμο σαρώνει η «αντισυστημική» ψήφος εμείς να έχουμε εν δυνάμει πρωθυπουργό τον γιο... πρώην πρωθυπουργού και την αδερφή του... υπαρχηγό;
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Βεβαίως και δεν μπορεί να την διώξει από το κόμμα, αλλά δεν μπορεί να την έχει και στη βιτρίνα; Δεν είναι δυνατόν ένας σύγχρονος πολιτικός, που θέλει να περάσει τον αέρα ανανέωσης να δίνει τα κλειδιά του κόμματος στην αδερφή του. Πόσο μυαλό έχουν για να καταλάβουν ότι έτσι δίνουν «πάσες» στον Αλέξη;
http://www.antinews.gr/