26 Μαΐ 2016

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ! ΠΟΙΟΣ βουλευτής (του ΣΥΡΙΖΑ) θα γινόταν καλόγηρος, εάν...


Ποιος πολιτικός και σε ποιο ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε ότι θα βρίσκονταν σε μοναστήρι ως μοναχός εάν δεν πίστευε στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της Οικονομίας;


O Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 και στην Πόπη Αλιμπέρτη.«Πιστεύω στην προσπάθεια που γίνεται από τη Κυβέρνηση για την ανόρθωση της οικονομίας. Εάν δεν το πίστευα,  θα ήμουν καλόγηρος σε ένα μοναστήρι»



Αρχικά, μίλησε για την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, υποστηρίζοντας ότι «το 24% είναι εγκληματικό για την οικονομία γενικότερα» και επιβλήθηκε από τους δανειστές, ωστόσο η συμφωνία που έχει κάνει η κυβέρνηση, δίνει την ευκαιρία μιας εκ νέου μείωσης του ΦΠΑ. Αυτή η ευκαιρία μπορεί να προέλθει από την ικανοποίηση των στόχων και τη δημιουργία πλεονάσματος, το οποίο – όπως είπε – θα μπορέσει η κυβέρνηση να το αξιοποιήσει στους τομείς που εκείνη κρίνει, ως ισοδύναμο.

«Η συμφωνία έχει πολλά αρνητικά, αλλά έχει και μερικά θετικά […] Δεν είναι όλα μαύρα και άσπρα. Το ζήτημα είναι οι εταίροι να βοηθήσουν να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας […] Αν δώσουν εγκαίρως τις δόσεις, θα μπουν τα λεφτά στην οικονομία και θα ανατραπεί το κακό κλίμα που επικρατεί […] Ο λαός θα βρει τη λύση μέσα από την φιλότιμη προσπάθεια που κάνει και θα πρέπει και οι πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιός, ο οποίος εστίασε την προσοχή του και στο γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις.

«Εάν όλοι οι πολιτικοί δεν σκεφτούμε ότι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια διαπαιδαγώγησης του εαυτού μας και του λαού, τότε δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και φοροδιαφυγή. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή, αν δεν συναινέσουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης» επεσήμανε ο βουλευτής.

Ο κ. Μανιός αναφέρθηκε, επίσης, στην υποστελέχωση του νοσοκομείου της Νάξου και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Αναφορικά με το πρώτο θέμα, την απέδωσε στη διαχρονικά μειωμένη χρηματοδότηση του τομέα της Υγείας, αλλά και στη μετανάστευση γιατρών στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, ενώ για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού επεσήμανε ότι «φτιάχτηκε για να φτιαχτεί και όχι για να λειτουργήσει», καθώς δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

naxostimes.gr