4 Μαΐ 2016

Κύριοι Αρχηγοί έγινε προσπάθεια …απόβασης στον Πασά; Τα απίστευτα που γράφονται

Μόλις προχθές    γράφαμε στο Militaire.gr   για τη σημασία της επικοινωνίας σε περιόδους σοβαρών ελληνοτουρκικών κρίσεων. Επισημαίναμε την ευθύνη των δημοσιογράφων αλλά και των Γενικών Επιτελείων τα οποία δεν..
μπορούν σε τέτοιες περιόδους να μην έχουν στρατηγική για το πως θα διαχιεριστούν τον …κάθε πικραμένο που ήθελε να γίνει στρατιωτικός αλλά δεν τα πήγαινε καλά με τα γράμματα και τώρα κάνει το μεράκι του γράφοντας…για αποβάσεις!
Δεν μιλάμε για την “ενσωματωμένη δημοσιογραφία” που εφάρμοσαν οι Αμερικανοί για να μην παρεξηγηθούμε. Μιλάμε για την στρατηγική που ΕΔ θα πρέπει να έχουν στην αντιμετώπιση φαινομένων που ρίχνουν άνευ λόγου και αιτίας “λάδι στη φωτιά”  όταν δεν πρέπει και προκαλούν στην κοινή γνώμη αγανάκτηση που δεν χρειάζεται. Υπάρχει τέτοια στρατηγική; Στα χαρτιά πιθανόν . Στην πράξη δεν την έχουμε δει …
Γράφτηκε λοιπόν ολόκληρο σενάριο περί προσπάθειας απόβασης των Τούρκων στη νησίδα Πασάς κοντά στις Οινούσσες. Σενάριο κανονικό που ο μακαρίτης Νίκος Φώσκολος θα ζήλευε. Μέχρι και το ευχετήριο μήνυμα του Α/ΓΕΝ Γ.Γιακουμάκη παρουσιάστηκε περίπου όπως το ιστορικό σήμα του Κουντουριώτη λίγες ώρες πριν κατατροπώσει τους Τούρκους!
Το σενάριο μάλιστα αναδημοσιεύθηκε από ιστοσελίδα ένωσης στρατιωτικών και για να μην τις πάρει όλες η μπάλα να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης ο διαχειριστής της οποίας με μεγάλη άνεση κάνει αναπαραγωγή διαφόρων θεμάτων έχοντας μετατρέψει την ιστοσελίδα σε “δημοσιογραφική” . Ο καθένας έχει το μεράκι του…
Επειδή λοιπόν άκρη δεν βγαίνει να ρωτήσουμε τους κυρίους Αρχηγούς αν έχουν βάση όλα αυτά που γράφτηκαν.Κι αν δεν έχουν γιατί κανένα Γενικό Επιτελείο δεν αντέδρασε. Μήπως επειδή τους γράφουν ότι …πρόλαβαν την απόβαση κι έτσι είναι όλα “μέλι γάλα”; Ας σοβαρευτούμε όλοι μας όσο είναι ακόμη καιρός.
Militaire.