4 Μαΐ 2016

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογες στην ΚΥΠΡΟ:Αριθμός-ρεκόρ υποψηφίων βουλευτών - Έφτασαν σχεδόν τους 500 (εικόνες)

Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε στις 12:30 η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι υποψηφιότητες των αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων, ενόψει της ψηφοφορίας της 22 Μαΐου. Συνολικά υποβλήθηκαν 494 υποψηφιότητες, αριθμός-ρεκόρ για εκλογές στην Κύπρο. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είχαν υποβληθεί περίπου 450.
Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση του Εφόρου, υποβλήθηκαν 180 υποψηφιότητες στη Λευκωσία, 29 στην Κερύνεια, 89 στην Αμμόχωστο, 51 στη Λάρνακα, 106 στη Λεμεσό και 39 στην Πάφο.
 
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων στον Έφορο Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» και για τις υπόλοιπες Επαρχίες, στα γραφεία των Επάρχων. Για την Επαρχία Κερύνειας, οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου εδρεύει ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Κερύνειας.

Κάθε υποψηφιότητα υποβλήθηκε και υπογράφτηκε από τέσσερις εκλογείς της οικείας εκλογικής περιφέρειας, εκ των οποίων οι δυο υπέγραψαν ως προτείνοντες και οι άλλοι δύο ως υποστηρίζοντες.
 
Για κάθε υποψηφιότητα κατατέθηκε ως παράβολο το ποσό των €500, το οποίο επιστρέφεται μετά τις εκλογές σε όσους εκλέγονται ή συγκεντρώνουν το 1/3 του εκλογικού μέτρου.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες
 
Ακολούθως, την Παρασκευή, 6 Μαΐου, αναμένεται να εκδοθεί το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.
 
Η δημοσίευση της γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαΐου.
14:49 Συνολικά 89 υποψηφιότητες από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς, υποβλήθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου στη Λάρνακα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις της η Βοηθός Έφορος Εκλογής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, Γεωργία Παπαχριστοδούλου, ανέφερε ότι συνολικά 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι υποψηφιότητα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου 2016, διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.
 
Οι εγκλωβισμένοι θα ψηφίσουν στο Κέντρο Γ στην Αχερίτου ενώ οι εκλογείς Λευκωσίας και Κερύνειας θα ψηφίσουν στο Κέντρο Ν του Β Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα 185 εκτοπισμένοι είναι της επαρχίας Κερύνειας και 258 είναι εκτοπισμένοι της επαρχίας Λευκωσίας.
 
Οι εκλογείς των θρησκευτικών ομάδων, δηλαδή Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι θα ψηφίσουν σε εκλογικά κέντρα στη Λάρνακα.
 
Πρόσθεσε ότι 7 κόμματα και συνδυασμοί κατέρχονται με 11 υποψηφίους, ένα κόμμα με 6 υποψηφίους, ένα με 3 υποψηφίους και τρία κόμματα κατέρχονται με ένα υποψήφιο.
 
Σύμφωνα με την κ. Παπαχριστοδούλου «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν συνολικά 51 εκλογικά κέντρα με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στο Γυμνάσιο Δερύνειας με 700 εκλογείς και το μικρότερο στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 427 εκλογείς».
 
Ο αριθμός των ψηφοφόρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι 30.735, ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων παγκύπρια για την Αμμόχωστο είναι 110,879.  
 
14:10 Ο Έφορος Εκλογής της Επαρχίας Κερύνειας Ανδρέας Λουκά ανακοίνωσε ότι για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου υποβλήθηκαν συνολικά 29 υποψηφιότητες για τις 3 βουλευτικές έδρες, στην επαρχία Κερύνειας.
 
Ο κ. Λουκά είπε ότι τις βουλευτικές έδρες διεκδικούν 7 συνδυασμοί κομμάτων με τρεις υποψηφίους ο κάθε συνδυασμός, ένας συνδυασμός κόμματος με δύο υποψηφιότητες και 4 συνδυασμοί κομμάτων με μία υποψηφιότητα.
 
Ο `Επαρχος Κερύνειας είπε ανέφερε ότι επιπρόσθετα υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες από μεμονωμένους υποψηφίους.
 
Εξήγησε ακόμα ότι ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 24 ωρών από την ώρα λήξης υποβολής των υποψηφιοτήτων, προσθέτοντας ότι η εξέταση των ενστάσεων που τυχών θα υποβληθούν θα γίνει από τον Εφορο εκλογής το ταχύτερο δυνατό.
 
Σύμφωνα με τον Εφορο στην επαρχία Κερύνειας υπάρχουν 20.781 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 83 εκλογικά κέντρα. Πρόσθεσε ότι όλοι οι εκτοπισθέντες, οι οποίοι προέρχονται από την εκλογική περιφέρεια της Κερύνειας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα των εκλογικών περιφερειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου και στα κέντρα του εξωτερικού που έχουν τη διαμονή τους.
 
Ο Έφορος ανέφερε επίσης ότι στην επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργήσουν 45 εκλογικά κέντρα, στην επαρχία Λεμεσού 16 εκλογικά κέντρα, στην επαρχία Λάρνακας 9 εκλογικά κέντρα, 8 εκλογικά κέντρα στην επαρχία Πάφου, την επαρχία Αμμοχώστου 1 εκλογικό κέντρο και 4 στο εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λονδίνο).

14:04 Αύριο Πέμπτη το μεσημέρι και αφού εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Γενικού Εφόρου Εκλογών με εκπροσώπους των κομμάτων και συνδυασμών κατά την οποία θα εξεταστούν τα δείγματα ψηφοδελτίων ώστε η υπηρεσία εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση.
 
13:57 Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τους Αντιπροσώπους των Θρησκευτικών Ομάδων, υποβλήθηκαν 4 υποψηφιότητες για τον Αντιπρόσωπο των Μαρωνιτών, 2 για τον Αντιπρόσωπο των Λατίνων και μόνο μία υποψηφιότητα για τον Αντιπρόσωπο των Αρμενίων. Πρόκειται γι΄αυτήν του Βαρτκές Μαχτεσιάν και καθότι είναι ο μοναδικός που υπέβαλε υποψηφιότητα, αύριο Πέμπτη στις 13:30, δηλαδή μια ώρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, θα ανακηρυχθεί Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Εφόρου Εκλογής Αντιπροσώπων, οι υποψήφιοι για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών είναι οι: Λακκοτρύπης Ιωάννης, Μούσας Γιαννάκης, Χατζηρούσος Μιχάλης και Χατζηχάννας Μάριος. Οι υποψήφιοι για τη θρησκευτική ομάδα των Λατίνων είναι η Μαντοβάνη Αντωνέλλα και Σιαμτάνη Κωνσταντίνος

13:50 Πενήντα μία συνολικά υποψηφιότητες από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς, υποβλήθηκαν μέχρι τις 12:30 σήμερα το μεσημέρι στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις της η Εφορος Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου ανέφερε ότι «από τις 9 το πρωί άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου και όλα κύλησαν ομαλά μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι που έχει λήξει ο χρόνος υποβολής. Εχουν υποβληθεί 51 υποψηφιότητες από 12 κόμματα εκ των οποίων οι 13 είναι γυναίκες. Επτά κόμματα κατέρχονται στις εκλογές με έξι υποψήφιους, ένα κόμμα με τέσσερις υποψήφιους, ένα κόμμα με δύο υποψηφίους και τρία κόμματα με ένα υποψήφιους».
 
Πρόσθεσε ότι «στη Λάρνακα υπάρχουν έξι βουλευτικές έδρες και συνολικά θα λειτουργήσουν 189 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα τρία είναι για τις θρησκευτικές ομάδες δηλαδή τους Λατίνους, τους Αρμενίους και τους Μαρωνίτες. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας ανέρχονται στους 92.481 εκ των οποίων οι 55.005 είναι Λαρνακείς και 37.476 είναι εκτοπισθέντες, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν συμπληρωθεί στις 2 Απριλίου 2016 έχουν εγγραφεί 2.100 νέοι ψηφοφόροι».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην Μοσφιλωτή με 692 ψηφοφόρους και το πιο μικρό είναι στην Κοινότητα Μελίνης με 78 ψηφοφόρους».
 
Η κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι «από τις 12:30 σήμερα και μέχρι τις 12:30 αύριο το μεσημέρι μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας για ορισμένους συγκεκριμένους λόγους. Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την Εφορο Εκλογής και να απαντηθούν ούτως ώστε να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας  και μετά τις 12:30 αύριο το μεσημέρι η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση του ψηφοδελτίου και στις απαραίτητες διαδικασίες».

13:05 Συνολικά 39 είναι οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, καθιστώντας την διαδικασία της 22ας τρέχοντος ως την πλέον πολυπρόσωπη στα εκλογικά χρονικά της Πάφου.
 
12:38 Για την Επαρχία Λευκωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Έφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Μάριος Παναγίδης, υποψηφιότητα υπέβαλαν συνολικά 180 άτομα σε σχέση με 144 υποψηφιότητες το 2011. Από αυτά 37, ή ποσοστό 20,6%, είναι γυναίκες και 143, ή 79,4%, άνδρες.

12:18 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτ'ηυων για τις βουλευτικές εκλογές στην Επαρχία Λεμεσού. Συνολικά υποβλήθηκαν 106 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων και 23 γυναικών. Επτά κομματικοί σχηματισμοί διεκδικούν με πλήρεις συνδυασμούς τις 12 έδρες στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις, ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών). Άλλοι δύο σχηματισμοί κατέρχονται με οκτώ υποψήφιους (ΕΛΑΜ, και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου), ένας συνδυασμός με τρεις υποψηφίους (Κοινωνικό Κίνημα Σημαία), ενώ άλλοι δύο σχηματισμοί διεκδικούν έδρα με έναν υποψηφίου (Κίνημα Πνοή Λαού και Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης). Υποψηφιότητα υπέβαλε και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής.



12:05 Με σκοπό την αποποινικοποίηση της κάνναβης, υπέβαλε σήμερα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές, στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, ο Γεώργιος Χριστοφόρου. «Είμαστε ένα νέο Κίνημα πολιτών που σκοπός μας είναι η αποποινικοποίηση της κάνναβης απ` άκρη σ` άκρη» δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου.
 
«Πρώτος μας σκοπός είναι η αποποινικοποίηση, νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, δεύτερος η αποποινικοποίηση της διασκεδαστικής κάνναβης και τρίτος η αποποινικοποίηση της καλλιέργειας και της προμήθειας όλων των ειδών της κάνναβης. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στο να βρούμε τα πόδια μας όσον αφορά την οικονομία» ανέφερε.

12:00 Υποβολή υποψηφιοτήτων από ανεξάρτητους υποψηφίους.



11:56 Με δύο υποψήφιους βουλευτές στην επαρχία Λευκωσίας κατέρχεται ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Όλοι στον αγώνα». Σε δηλώσεις αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Παναγή ανέφερε ότι κατέρχονται στις εκλογές μαζί με τον Κωστάκη Λοϊζίδη για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αλλά και των ευάλωτων ομάδων που ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον για την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Από την πλευρά του, ο δεύτερος υποψήφιος του Συνδυασμού, Κωστάκης Λοϊζίδης, είπε ότι κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των χαμηλοσυνταξιούχων, των αναπήρων, πολύτεκνων και άλλων ευπαθών ομάδων. «Στέκομαι εδώ με ειλικρίνεια και πάθος για να αγωνιστώ μαζί τους», είπε.



11:47 Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η πολιτική της ΕΔΕΚ στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, παρουσίασε ο πρόεδρος του Κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, κατά την υποβολή των υποβολή των υποψηφιοτήτων στην Επαρχία Λευκωσίας.
 
Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η νέα κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να διασφαλίσει την ισονομία, την αξιοκρατία και κυρίως να δώσει μάχες για να προασπίσει την προοπτική και την ασφάλεια στη νέα γενιά.


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στην Επαρχία Λεμεσού.
 
«Βασικός στόχος είναι μέσα από τη δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, μέσα από την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, μέσα από την προώθηση προτάσεων για επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων θα θέλαμε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες για μια ουσιαστική ανάπτυξη στην κυπριακή οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κυρίως να τερματιστεί η αιμορραγία που παρατηρείται στην πατρίδα μας με τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων», είπε.



11:21 Η πρόταση του ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις αποτελεί την εναλλακτική επιλογή σε αυτό που προσφέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, και το οποίο είναι απευκταίο για τον κυπριακό λαό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, καλώντας τους Ακελιστές και τους ψηφοφόρους του κέντρου να στηρίξουν τον εκλογικό συνδυασμό του ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, στις Βουλευτικές Εκλογές.
 
Σε δηλώσεις του στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», μετά την υποβολή των είκοσι υποψηφιοτήτων του ΑΚΕΛ, στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απέχει» από την εκλογική διαδικασία και ότι «η αποχή απλώς ενισχύει τις κυρίαρχες αντιλαϊκές πολιτικές, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία εκείνων που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου αποτελεί για το ΑΚΕΛ ύψιστη προτεραιότητα και πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν σκοπιμότητες, υστεροβουλίες, ανέξοδες ρητορείες και τακτικισμοί που προκαλούν ζημιά. «Στόχος μας είναι η επίτευξη δίκαιης και λειτουργικής λύσης, που θα μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή της, θα βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές και πλαίσιο» είπε.
 
Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε, «πρέπει να οδηγεί σε ενωμένο κράτος με μία και αδιαίρετη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, να οδηγεί σε διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία όπου δεν θα υπάρχουν τα όποια εγγυητικά ή επεμβατικά δικαιώματα. Η λύση πρέπει να επανενώνει το χώρο, τους θεσμούς, την οικονομία, να διασφαλίζει τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων».


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην Επαρχία Λεμεσού.
 
Για την οικονομία, είπε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη για την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ότι είμαστε πρωταθλητές σε ό,τι αφορά την αύξηση του χάσματος μεταξύ των λίγων πλουσίων και του υπόλοιπου 90% του κυπριακού λαού, στη μακροχρόνια ανεργία και στη μείωση των μισθών. Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τον τομέα της υγείας να καταρρέει. «Αυτό το οποίο μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ είναι απευκταίο για τον κυπριακό λαό και η πρόταση του ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις αποτελεί εναλλακτική επιλογή», πρόσθεσε.
 
Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για λύση στο Κυπριακό που απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση αρχών, να προστατεύσουμε το δημόσιο πλούτο, να δώσουμε σε όλους το δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία, να μεταρρυθμίσουμε την παιδεία, να κτίσουμε κράτος πιο ευαίσθητο κοινωνικά, που θα λειτουργεί μακριά από αυταρχικές πολιτικές και αλαζονεία, είπε, λέγοντας πως εγγυητής για όλα αυτά μπορεί να είναι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ.



11:04 Την εμπιστοσύνη και στήριξη των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου για ανατροπή του παλαιοκομματικού κατεστημένου της διαπλοκής και της διαφθοράς «το οποίο ευθύνεται για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας», ζήτησε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κατά την υποβολή σήμερα των υποψηφιοτήτων στην Επαρχία Λευκωσίας για τις βουλευτικές εκλογές.
 
Σε δηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο, ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών διεκδικεί για πρώτη φορά τις βουλευτικές εκλογές.

Από την υποβολή υποψηφιοτήτων της Συμμαχίας Πολιτών στην Επαρχία Λεμεσού.
 
«Με πολιτικό ήθος, με καθαρά χέρια και ριζοσπαστικές προτάσεις, στοχεύουμε να μεταρρυθμίσουμε το κράτος και να εκδημοκρατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το πολιτικό μας σύστημα. Στοχεύουμε να καθιερώσουμε τη συμμετοχική δημοκρατία δίνοντας στους πολίτες εξουσία και ουσιαστικό ρόλο» δήλωσε.
 
Ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών απευθύνεται στους πολίτες με το μήνυμα «ώρα να σταθούμε στα πόδια μας».
 
«Να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων της Κύπρου. Να δώσουμε ξανά ελπίδα στους νέους μας. Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Μπορούμε» πρόσθεσε.


10:47 Με την αποχή και τα likes δεν έρχεται η αλλαγή που θέλουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας πως οι πολίτες μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους αρκεί το like να μετατραπεί σε ψήφο στις 22 του Μάη.
 
Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κινήματος, στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, ο κ. Περδίκης είπε αρχικά πως τον περασμένο Νοέμβριο όταν η Βουλή ψήφισε την κατάργηση της απλής αναλογικής και τροποποίησε τον εκλογικό νόμο κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν το Κίνημα των Οικολόγων, όμως, η κοινωνία αντέδρασε και αντιδρά απέναντι «στην άδικη αυτή συμπεριφορά των μεγάλων κομμάτων».


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στην Επαρχία Λεμεσού.
 
«Σήμερα καταθέσαμε ένα πλήρες και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο 56 υποψηφίων που εκπροσωπούν το Κίνημα Οικολόγων και άλλες έξι ομάδες πολιτών. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών καταθέτει την τίμια και ειλικρινή του πρόταση», είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας πως το Κίνημα δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και διαπλοκή αλλά αγωνίζεται για την αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων.
 
«Στη νέα Βουλή θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των πολιτών, η φωνή της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Σε αυτό τον αγώνα ο κάθε πολίτης έχει ρόλο και ευθύνη», είπε.


10:36 Απόλυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη», Ελένη Θεοχάρους, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κινήματος στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας για τις βουλευτικές εκλογές. Η «Αλληλεγγύη» κατέρχεται στις εκλογές με είκοσι υποψηφιότητες στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.
 
«Κατεβαίνουμε στις εκλογές με απόλυτη αισιοδοξία, αντιλαμβανόμενοι την τεράστια σημασία που έχουν για τον τόπο μας, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες που περνάμε, λόγω και της φάσης που διέρχεται το Κυπριακό με τις συνομιλίες και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο και των προοπτικών για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας» είπε η κ. Θεοχάρους.
 
«Είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, αγωνιζόμαστε με σφρίγος, με παλμό, με αλκή και πιστεύουμε ότι ο λαός μας θα εκτιμήσει την προσπάθεια μας, θα σταθεί δίπλα μας, γιατί και μεις ήμασταν πάντοτε δίπλα στο λαό και δεν είναι από τη μέρα που καταρτιστήκαμε σε Κίνημα που αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του κυπριακού λαού αλλά το κάναμε σε όλη μας τη ζωή» πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας η Ελένη Θεοχάρους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους της «Αλληλεγγύης» και «μια καινούρια δυνατή, σφριγηλή Βουλή».



10:28 Η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό Κέντρο, ενάντια στην αλαζονεία του δικομματισμού, αλλά και το Κέντρο χρειάζεται ένα ενισχυμένο ΔΗΚΟ που θα συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό, ρυθμιστικό του ρόλο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για την Επαρχία Λευκωσίας.
 
Σε δηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως αυτή τη σημαντική και συμβολική ώρα οι 56 υποψήφιοι του ΔΗΚΟ στέκονται ενώπιον του λαού και στέλλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε Κύπριο και κάθε Κύπρια, «πως όλοι μαζί μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο μπροστά».
 
Εξήγησε ωστόσο πως «για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια σωστή λύση του Κυπριακού, προστατεύοντας παράλληλα την Κυπριακή Δημοκρατία» και παράλληλα «χρειάζεται να πετύχουμε ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να άρουμε αδικίες και να αποκαταστήσουμε συμπολίτες μας που πλήρωσαν πάρα πολύ υψηλό κόστος για την οικονομική κρίση».


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του ΔΗΚΟ στην Επαρχία Λεμεσού.
 
«Χρειαζόμαστε κοινωνική συνοχή. Πρέπει να διεκδικήσουμε τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή αλλά και τη λογοδοσία των πολιτειακών αξιωματούχων» πρόσθεσε.
 
Και συνέχισε λέγοντας πως για να πάει η Κύπρος μπροστά «χρειαζόμαστε πάνω απ` όλα ένα ισχυρό Κέντρο, για να μπορέσουμε να τα βάλουμε με την αλαζονεία του δικομματικού κατεστημένου». «Χρειαζόμαστε ένα δυνατό Κέντρο για να τα βάλουμε από τη μια με τις λογικές στην οικονομία που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και από την άλλη που πιστεύουν ότι η ανισότητα είναι ένα αναπόφευκτο τετελεσμένο. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Κέντρο για να τα βάλουμε με εκείνο το κατεστημένο που 12 χρόνια μετά επιδιώκει να δικαιωθεί για το 2004 και να επαναφέρει το Σχέδιο Ανάν» δήλωσε.
 
«Ναι, η Κύπρος χρειάζεται ένα ισχυρό Κέντρο και το Κέντρο χρειάζεται ένα ενισχυμένο ΔΗΚΟ. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ένα αποφασιστικό, πρωταγωνιστικό, ρυθμιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Γι` αυτό ζητούμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά» πρόσθεσε καταλήγοντας.


10:04 Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι του ΔΗΣΥ για την επόμενη πενταετία, η στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, η συνέχιση της σταθερής πορείας στην οικονομία και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντας τις επερχόμενες εκλογές ως εξαιρετικά κρίσιμες.
 
Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη πενταετία για τον τόπο και για το ΔΗΣΥ υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι. Ο πρώτος στόχος αφορά την πλήρη στήριξη του προέδρου Αναστασιάδη στις προσπάθειες που καταβάλλει για μια σωστή λύση του Κυπριακού ώστε να απαλλαχτούμε μετά από 42 χρόνια από την κατοχή και τα τουρκικά στρατεύματα.
 
Ο δεύτερος στόχος, όπως είπε, είναι να διατηρηθεί η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να υπάρξει προσέλκυση ντόπιων και ξένων επενδύσεων, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και να στηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ο τρίτος στόχος, συνέχισε, είναι να προχωρήσουν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και να προσαρμοστεί το κράτος στις πραγματικές απαιτήσεις των πολιτών. «Το κράτος το θέλουμε να είναι υπηρέτης των πολιτών και όχι να τους ταλαιπωρεί», είπε.


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του ΔΗΣΥ στην Επαρχία Λεμεσού.
 
Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως το κόμμα του δεν έπαιξε ποτέ, αλλά ούτε θα παίξει και τώρα με το λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Απευθύνθηκε επίσης στην κοινωνία γενικότερα και ειδικότερα στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, λέγοντας πως η αποχή επιβραβεύει τις πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή και πάει πίσω τον τόπο.
 
«Στις επερχόμενες εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές ο κυπριακός λαός καλείται να επιλέξει και ενώπιον του υπάρχουν δύο επιλογές: Ο δρόμος της σταθερής προοπτικής και ο άλλος δρόμος που μας πάει πίσω και είναι στην ψήφο του λαού που θα εξαρτηθεί η πορεία της χώρας. Ένας ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει ακόμα πιο ισχυρή κυβέρνηση, σημαίνει δυνατή Κύπρο», είπε και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το κόμμα του.


09:51 Να στηρίξουν το εθνικιστικό κίνημα στις βουλευτικές εκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Χρίστος Χρίστου, μετά την υποβολή των δεκατριών υποψηφιοτήτων του ΕΛΑΜ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας.

Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λεμεσού.
 
«Στις ερχόμενες βδομάδες καλείται όλος ο κυπριακός ελληνισμός να πάει στις κάλπες για να εκλέξει τη νέα Βουλή, τους ανθρώπους, οι οποίοι θα τον εκπροσωπήσουν για επόμενα πέντε χρόνια», ανέφερε σε δηλώσεις του. «Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θέτει μια υποψηφιότητα με καθαρά χέρια και καθαρή συνείδηση και καλούμε όσους βαρέθηκαν να τους εμπαίζουν, όσους βαρέθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του εθνικιστικού κινήματος», πρόσθεσε.


09:44 Η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) στέκεται ενάντια στο κατεστημένο, δήλωσε σήμερα κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου στην Επαρχία Λευκωσίας ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Μηνάς. «Είμαστε η επιλογή για να βγουν οι 56 προηγούμενοι και να μπουν στη νέα Βουλή 56 νέα άτομα με καθαρά χέρια» ανέφερε αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο Συνεδριακό Κέντρο.
 
«Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, η γιορτή του λαού. Ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για τη νέα Βουλή» δήλωσε. Εξέφρασε παράπονο γιατί, όπως είπε, τα ΜΜΕ δεν τους δίνουν χρόνο προβολής, και πρόσθεσε ότι "και οι δημοσκοπήσεις είναι φτιαγμένες και πληρωμένες», κατά την έκφρασή του.
 
Απευθύνθηκε τέλος στους νέους, καλώντας τους να προσέλθουν και να ψηφίσουν, αναφέροντας πως αν δεν το πράξουν «είναι σαν να αφήνουν το ίδιο κατεστημένο σύστημα να διαιωνίζεται».
 
Η ΟΑΔ κατέρχεται στην Επαρχία Λευκωσίας με 11 υποψήφιους Βουλευτές σε σύνολο 16 υποψηφίων βουλευτών παγκύπρια.


09:32 Το Κόμμα για τα Ζώα σίγουρα θα είναι στη νέα Βουλή, δήλωσε ο Στέλιος Λόρδος, Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας του κόμματος, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. Το Κόμμα για τα Ζώα κατεβαίνει στις εκλογές με δεκατέσσερεις συνολικά υποψηφιότητες παγκυπρίως.
 
Υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ο κ. Λόρδος εξέφρασε την άποψη ότι η αποχή στις εκλογές θα είναι μεγάλη.


Από την υποβολή υποψηφιοτήτων του Κόμματος για τα Ζώα στην Επαρχία Λεμεσού.

«Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα δώσει την ψήφο σ` εμάς σαν διαμαρτυρία στα μεγάλα κόμματα που για τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτε για την ευημερία των ζώων και σίγουρα θα είμαστε στη νέα Βουλή», είπε.
 
Ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Κόμμα για τα Ζώα, το οποίο, όπως είπε, λαμβάνει χιλιάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που ζητούν να κάνει ό,τι μπορεί για τα ζώα.


09:20 Με εννέα υποψηφίους στη Λευκωσία και 21 σε όλες τις επαρχίες διεκδικεί θέσεις στη νέα Βουλή το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία. Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση των 9 υποψηφιοτήτων στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Κινήματος Σταύρος Αλαμπρίτης είπε πως το Κίνημά του εκπροσωπεί τους βιοπαλαιστές και τους αδικημένους.

«Ενα Κίνημα εντελώς καινούριο, αχρωμάτιστο και ανεξάρτητο που ιδρύθηκε από τους μικροεπιχειρηματίες και αυτοεργοδοτούμενους και που αγκάλιασε και στηρίζει τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τους πολύτεκνους, τους πρόσφυγες, τους ανάπηρους, τους μονογονιούς και όσους έχασαν τίμια χρήματα, είτε γιατί τους κούρεψαν τις καταθέσεις τους, είτε γιατί τους ξεγέλασαν με τα αξιόγραφα», είπε.
 
Ο κ. Αλαμπρίτης εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την παρουσία του Κινήματος στη νέα Βουλή, στην οποία, όπως είπε, θα αναστείλουν τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις, θα νομοθετήσουν για «κούρεμα» των δανείων και για ρύθμιση του συνταξιοδοτικού με δικαιότερο τρόπο και προς όφελος των χαμηλοσυνταξιούχων.



09:11 Την υποψηφιότητά του και σε αυτές τις εκλογές υπέβαλε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κώστας Κυριάκου «Ούτοπος». Ο κ. Κυριάκου κατέρχεται στην Επαρχία Λευκωσίας. Σε δηλώσεις του στο Συνεδριακό Κέντρο αμέσως μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε σε «μαφία της Κύπρου».
 
«Κορμός αυτής της μαφίας είναι συνήθως οι εκάστοτε κυβερνώντες αλλά στη δύσκολη ώρα οι αντιπολιτευόμενοι γίνονται συμπαραστάτες και στήριγμα και αυτό ισχυροποιεί περισσότερο τη μαφία. Και με τη στήριξη των καναλιών γίνεται ακατανίκητη», πρόσθεσε. «Κανείς δεν μπορεί να την αγγίξει, ούτε οι δικαστές, ούτε κανένας. Και πώς να το κάνουν όταν οφείλουν τα αξιώματα τους όλα σε αυτή τη μαφία» συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως «αυτά που μας αποκαλύπτει ο Γενικός Ελεγκτής για τα σκύβαλα είναι ένα σκύβαλο μπροστά στην ποδοπάτηση της λαϊκής βούλησης και της παράνομης εκλογής τριών διαδοχικά Κυπρίων προέδρων, του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Δημήτρη Χριστόφια και του Νίκου Αναστασιάδη».
 
Και πρόσθεσε πως είναι κάτω από αυτά τα δεδομένα που υποβάλλει σήμερα τη 10η στη σειρά υποψηφιότητα του, έχοντας, όπως ανέφερε, ήδη γράψει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Αρχηγό Αστυνομίας ζητώντας τους, αν κάνουν αυτή τη φορά δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, να σεβαστούν τη λαϊκή βούληση και την ψήφο.
 
«Αν αξίζει κάτι γι` αυτούς η Δημοκρατία, ας το δείξουν έμπρακτα. Τους καλώ να το κάνουν και τους εύχομαι να με ακούσουν» δήλωσε καταλήγοντας.
 


09:07 Δύο υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από το Κίνημα Πνοή Λαού για την Επαρχία Λευκωσίας, για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή των δύο υποψηφιοτήτων, ο πρόεδρος του Κινήματος, Άθως Κοιρανίδης, κάλεσε τους πολίτες να εκφράσουν “τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους για την κατάντια του τόπου με τη σωστή επιλογή στις 22 Μαΐου, ψηφίζοντας νέα κόμματα και κατακεραυνώνοντας το παλαιοκομματικό κατεστημένο, το οποίο ευθύνεται για αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος”, όπως ανέφερε.
 
Ο κ. Κοιρανίδης είπε πως η αποχή επιβραβεύει «το παλαιοκομματικό κατεστημένο», και είναι χαμένη ψήφος. Πρόσθεσε πως το Κίνημα έχει ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πρόταση για λύση του Κυπριακού μακριά από τη διζωνική ομοσπονδία και υπέρ του ενιαίου κράτους και έχει έμπρακτα αποδείξει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Πάφος: 13 συνδυασμοί κομμάτων και ανεξάρτητοι υποβάλλουν υποψηφιότητα 
 
Άρχισε και συνεχίζεται χωρίς προβλήματα στην Πάφο η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 22ας Μαίου. Στην εκλογική περιφέρεια Πάφου αναμένεται να κατατεθούν σήμερα 39 συνολικά υποψηφιότητες για τις τέσσερις θέσεις βουλευτών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα εκλογικά χρονικά της Επαρχίας.Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ, όπου στεγάζονται προσωρινά γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης.

Επτά κομματικοί σχηματισμοί διεκδικούν με πλήρεις συνδυασμούς τέσσερις έδρες στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου. Άλλοι δύο σχηματισμοί κατέρχονται με τρεις υποψήφιους ενώ ένας συνδυασμός αναμένεται να διεκδικήσει έδρα στην Πάφο με δύο υποψηφίους. Υποψηφιότητα αναμένεται να υποβάλουν σήμερα και ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ανέφερε ότι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην εκλογική περιφέρεια ανέρχονται σε 48.950, εκ των οποίων οι 41.853 είναι αυτόχθονες και 7.097 εκτοπισμένοι.

Στην Επαρχία Πάφου, είπε, θα λειτουργήσουν 130 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα αφορά θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμενίων. Λόγω των έργων που είναι σε εξέλιξη σε περιοχές και κτίρια της πόλης της Πάφου, τόνισε η κ. Λάμπρου, θα γίνουν κάποιες διαφοροποιήσεις στη λειτουργία ορισμένων εκ των εκλογικών αυτών κέντρων.

«Οι αλλαγές αφορούν στα τέσσερα εκλογικά κέντρα Μουττάλου που στεγάζονταν στο 5ο Δημοτικό σχολείο και  τα οποία θα μεταφερθούν στο Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης», εξήγησε. «

Επίσης τα τρία εκλογικά κέντρα του Δημήτρειου Δημοτικού σχολείου που βρίσκονται δίπλα από  την Αστυνομική Διεύθυνση και το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου θα μεταφερθούν στο Α’ Δημοτικό σχολείο, έναντι του Δικαστικού Μεγάρου.

Επιπρόσθετα δύο εκλογικά κέντρα εκτοπισμένων που στεγάζονταν στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο θα μεταφερθούν στο Α’ Λύκειο».

Η Μαίρη Λάμπρου τόνισε επίσης ότι αναμένεται να εργαστούν για τις εκλογές γύρω στους 500 δημόσιους υπαλλήλους, στους οποίους περιλαμβάνονται και 161 άνεργοι. Καταβλήθηκε προσπάθεια, είπε,  να εργοδοτηθούν όλοι οι άνεργοι, ενώ σε μεγάλα εκλογικά κέντρα των 400 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και άνω αναμένεται στους τέσσερις βοηθούς να εργαστούν δύο άνεργοι.

Προγραμματίζεται και εκπαίδευση του προσωπικού στις 12 και 13 Μαΐου, κατέληξε η Έπαρχος Πάφου,τονίζοντας ότι η εκπαίδευση θα γίνει ανά τέσσερις ομάδες στην αίθουσα εκδηλώσεων των κυβερνητικών κτιρίων.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής, Ανδρέας Λαζάρου
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/311501/arithmos-rekor-ypopsifion-voulefton-eftasan-schedon-tous-500-eikones#sthash.Ctdn1Vzk.dpuf