12 Φεβ 2016

Το χτύπημα Σαμαρά(;) στον Μητσοτάκη και η λαθροχειρία για το άρθρο Κουσούλη περί Ναπολέοντα...

Georgios Anagnostakos 
00:02, 12/02/2016, Η επιβεβαίωση ότι ο Μητσοτάκης ενισχύει την θέση Τσίπρα...

Έπεσε στην παγίδα του Τσίπρα ο Μητσοτάκης


Antinews, η ανάλυση πίσω από την είδηση
ANTINEWS.GR
Έπεσε στην παγίδα του Τσίπρα ο Μητσοτάκης
Με ένα μεγάλο λάθος ολοκληρώθηκε η δεύτερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τελειώνοντας την ομιλία του για τα κανάλια ο πρόεδρος διηγήθηκε μια ιστορία από τη Γαλλία, όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης προσπάθησε να ελέγξει τις εφημερίδες της εποχής και να αφήσει να κυκλοφορούν τέσσερις. Όσες και τα κανάλια του Παππά δηλαδή. Θα μπορούσε να είναι ένα έξυπνο τέχνασμα αν... δεν το είχαμε διαβάσει 10 ώρες πριν το πει ο Κυριάκος στη Βουλή. Και το διαβάσαμε στο Βήμα, στο σάιτ της εφημερίδας το οποίο ελεύθερα διαβάζουν όλοι οι Έλληνες.
Μάλιστα, ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη που του έγραψε την ομιλία, δεν σκέφτηκε ότι δεν πρέπει να πάρει λέξη - λέξη το κείμενο της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα να το διαβάσει όπως το έγραψε το Βήμα.
Αν υπήρχε ένας έξυπνος Συριζαίος θα απαντούσε στον κ. Μητσοτάκη: «Βλέπω κύριε πρόεδρε ότι είστε φανατικός οπαδός των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Δεν έχετε δικά σας επιχειρήματα και σας τα δίνει ο... Ψυχάρης». Και θα τον «τάπωνε» κανονικά. Αλλά εντάξει. Αυτό είναι ένα λάθος που δείχνει έλλειψη προετοιμασίας. Η όλη παρουσία του κ. Μητσοτάκη τι ρόλο είχε; Και αφού του δόθηκε η ευκαιρία να πάει στη Βουλή και σε πανελλήνια μετάδοση να πει αυτά που έπρεπε, γιατί δεν έκανε το μεγάλο άλμα. Να ζητήσει εκλογές, να ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης. Όχι για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτές είναι «άδειο πουκάμισο», είναι μια ανοησία που γρήγορα θα ξεχαστεί.
Αλλά όταν καίγεται ο κόσμος όλος δεν υπάρχουν θέματα για να πέσει η κυβέρνηση; Να τον τσακίσει τον Τσίπρα για την οικονομία που πάει κατά διαόλου. Να του πει ότι παραδίδει το Αιγαίο στους Τούρκους και ο Πάνος χαχανίζει από ευχαρίστηση γιατί μπουκάρει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με γερμανική διοίκηση. Οι Γερμανοί ξανάρχονται και οι Τούρκοι ακολουθούν κι εμείς ασχολούμαστε με τα κανάλια.
Αυτά έπρεπε να του πει ο Μητσοτάκης κι όχι να ασχολείται κι αυτός με ανοησίες. Κι εν πάση περιπτώσει αν ήθελε να κάνει κάτι για το τηλεοπτικό τοπίο ας το έκανε με επιχειρήματα. Να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα ελεγχθούν οι καναλάρχες κι όχι να κατηγορεί απλά τον Τσίπρα και τον Παππά. Διότι αυτοί έχουν τα θέματά τους, όμως και το τηλεοπτικό τοπίο δεν είναι η... γειτονιά των αγγέλων. Πώς θα αντιμετωπίσει λοιπόν η ΝΔ την ασυδοσία των καναλαρχών; Τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση με τα δάνειά τους; Πώς θα αντιμετωπίσει το μαύρο χρήμα ή ακόμη και την παντελή έλλειψη κανόνων; Προτάσεις έχει;
Όμως, όπως είπαμε, μπροστά σ' αυτά που γίνονται στη χώρα, οι άδειες των καναλιών είναι μια ανοησία. Ο Μητσοτάκης πρέπει να υψώσει τους τόνους για πραγματικά σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά. Τι θα πάθαινε π.χ. αν ζητούσε σύζητηση στη Βουλή για το Αιγαίο και για τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση; Ή ακόμη και σύσκεψη των Πολιτικών αρχηγών να ζητούσε θα έδειχνε περισσότερο ηγετικά χαρακτηριστικά. Αντιθέτως εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τους καναλάρχες απέναντι στον «διώκτη» τους Αλέξη. Έπεσε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά όπως και ο ίδιος έχει πει... δε βιάζεται να κυβερνήσει.

--------------------------------
Πριν από λίγο, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έκανε αυτό που πρότεινε ακριβώς το ANTINEWS. Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε άρθρο του "Βήματος". 
Μόνο που πρόκειται για λαθροχειρία. Η πραγματικότητα; Το άρθρο δεν είναι του Βήματος, αλλάενυπόγραφο του επικοινωνιολόγου Λευτέρη Κουσούλη με τίτλο Οι 4 εφημερίδες του Ναπολέοντα που υπάρχει και στην προσωπική σελίδά του το οποίο δημοσίευσε και το Press-gr...