Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες συνελήφθησαν έπειτα από τη λεηλασία που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε σούπερ μάρκετ στη Σιουδάδ Γκουαγιάνα,
στη νότια Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Καταναλωτές που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη, όπως γάλα, ρύζι και αλεύρι μπήκαν διά της βίας στην αποθήκη του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες στην περιοχή να κλειδώσουν τα καταστήματά τους, ανέφερε η εφημερίδα Correo del Caroni.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, νεκρός είναι ο 21χρονος Γουστάβο Πατίνες, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο στήθος. Η εφημερίδα αναφέρει ότι 60 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Εν τω μεταξύ, τα καταστήματα στην περιοχή είτε έκλεισαν είτε τέθηκαν υπό φρούρηση ανδρών της εθνοφρουράς και της αστυνομίας.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Φρανσίσκο Ράνχελ, μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτίμησε ότι η λεηλασία είχε πολιτικά κίνητρα.
Οι επικριτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας επιρρίπτουν την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας στο κρατικιστικό της μοντέλο, που λένε ότι αποτυγχάνει. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο από τη δική του πλευρά κατηγορεί για τα προβλήματα την αντιπολίτευση και επιχειρηματίες, υποστηρίζοντας ότι διεξάγουν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησής του, αυξάνοντας τις τιμές και κρατώντας αποθέματα αγαθών.
Μ΄αυτή τη χώρα, την Βενεζουέλα του Μαδούρο, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης(!) για τηνσυνεργασία στον Ενεργειακό Τομέα μεταξύ Ελλάδας και Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!
Οι υπογραφές έπεσαν στο Καράκας και την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε  ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας (εξάδελφος του πρωθυπουργού),ενώ από Βενεζολάνικης ο Υφυπουργός Υδρογονανθράκων, κ. Angel Gonzalez.

Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα της πενθήμερης (!) επίσκεψης (-Γιώργο, μείνε εκεί)που πραγματοποίησε στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, ο Γιώργος Τσίπρας κατά την διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, κας Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων κ. Asdrubal Chavez.

Στο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.
Αυτά είναι, ζωάρα...
http://kourdistoportocali.com/post/45877/karakas