27 Αυγ 2015

Σκηνικό ολοκληρωτικής κατάληψης από τους λαθρομετανάστες σε Χίο και Λέσβο

Πάνω από 13.000 λαθρομετανάστες  βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Λέσβο , ενώ συνεχώς στο νησί καταφθάνουν νέοι σε ρυθμό που ξεπερνά όλες τις προβλέψεις.

Το σκηνικό στη Λέσβο σε λίγο όμως θα μοιάζει ως περίπου…  ειδυλλιακό σε σχέση με τη νέα «βόμβα» π[που πάει να δημιουργηθεί λίγα ναυτικά μίλια νοτιότερα στη Χίο.
Την έντονη ανησυχία των αρχών του νησιού προκαλεί η πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία μεταναστών όπου το μεσημέρι της Πέμπτης πήρε τη μορφή αποκλεισμού της λιμενικής ζώνης με καθιστική διαμαρτυρία αλλά και συνθήματα για άμεση παροχή εισιτηρίων προς Πειραιά ή Καβάλα.
Περί τους 150 λαθρομετανάστες  έκλεισαν  την παραλιακή ζώνη στο ύψος της οδού Νεωρίων εξαιτίας της ανυπαρξίας  εισιτηρίων αφού οι χιλιάδες λαθρομετανάστες  των τελευταίων ημερών δεν βρίσκουν διέξοδο προς τον Πειραιά καθώς συμπίπτουν με το κύμα επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη γραμμή Χίου- Πειραιά υπήρχαν μόλις 50 διαθέσιμα εισιτήρια κι αυτά τα περισσότερα προέρχονταν από ακυρώσεις.
Όλα αυτά την ώρα που το Υπουργείο Ναυτιλίας αγνοεί το γεγονός ότι η Χίος αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών σε όλο το Αιγαίο, παρακάμπτοντάς την από τον δρομολογιακό χάρτη του «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά τα συνεχή αιτήματα των αρχών του νησιού για προσέγγιση του πλοίου στον Κεντρικό Λιμένα Χίου.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr