22 Αυγ 2015

ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ Με θαλαμηγό επιχειρηματία στη Μήλο ο πρωθυπουργός!

Ο υπουργός Πολάκης-κρατάω διπλά ταμεία, ανέλαβε δράση όταν άρχισαν να γίνονται τσουνάμι οι φήμες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να καταπλέει με θαλαμηγό ..
στη Μήλο το Δεκαπενταύγουστο. Ετσι εμφάνισε το ταλαίπωρο φουσκωτό του με το οποίο ο πρωθυπουργός πετάχθηκε από τη Μήλο στη Σίκινο.
Πως μπόρεσαν όμως να φθάσουν 18 άτομα από το Σούνιο στη Μήλο με το φουσκωτό του Πολάκη; Γιατί τόσους νοματαίους αριθμούσε η παρέα του πρωθυπουργού που απόλαυσε τις νοστιμιές στην ταβέρνα Γαλήνη της Μήλου.
Ο πάντα καλά πληροφορημένος Βηματοδότης έρχεται να επαναφέρει στην επικαιρότητα την ύπαρξη της θαλαμηγού και φυσικά δεν εννοούμε το φουσκωτό τρίκυκλο του Πολάκη που λειτούργησε σαν φερετζές.
Το Βήμα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός και η παρέα του κατέπλευσε  στη Μήλο με θαλαμηγό την οποία είδαν κάτοικοι του νησιού και η οποία δεν είχε καμμιά σχέση με την θαλάσσια φλορέτα του Πολάκη.
Αρα το ρεπορτάζ των τοπικών ιστοσελίδων ήταν εξ αρχής έγκυρο: «Ανήμερα της Παναγίας επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δειπνήσει στη Μήλο. Ο πρωθυπουργός έφτασε με ιδιωτική θαλαμηγό συνοδευόμενος από τα μέλη της οικογένειάς του και από τα δύο του ξαδέλφια εκ των οποίων ο ένας ο Δημήτρης είναι στη Μήλο. Ο πρωθυπουργός δείπνησε στο εστιατόριο "Γαλήνη" στην Αγία ειρήνη της συμπατριώτισσας κυρίας Αννας Βλάχου και προτίμησε τις παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου όπως πιταράκια, ντοματοκεφτέδες και τυρί μηλέικο»
Διαβάζουμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της πιο επιτυχημένης στήλης στον παραδοσιακό τύπο.
Γράφει ο Βηματοδότης>
Το μυστικό της Πολυαίγου

Ισως ακόμη πολλοί να αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να πήγε ο Αλ. Τσίπρας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο από τον Πειραιά στη Μήλο (και εν συνεχεία στην Κίμωλο) με ένα φουσκωτό σκάφος σε μια θάλασσα ταραγμένη, όπως διαβεβαιώνει και η ΕΜΥ, και μάλιστα στο φουσκωτό αυτό να ταξιδεύουν 18 άτομα (εννέα μεγάλοι και εννέα μικροί);
 
Αν και πέρασαν αρκετές ημέρες, το μυστήριο δεν λύθηκε.
 
Εκείνο που έμαθα (και μάλιστα από τις λιμενικές αρχές) είναι ότι τον Δεκαπενταύγουστο βρισκόταν σε έναν όρμο της βραχονησίδας Πολυαίγου (ή Υπόληβου), που βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κιμώλου και 6,2 χιλιόμετρα ανατολικά της Μήλουμια πολυτελέστατη θαλαμηγός με ξένη σημαία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας έλληνας επιχειρηματίας που είχε καταπλεύσει από τη μαρίνα του Λαιμού Βουλιαγμένης.
 
Πείτε το τώρα σύμπτωση, πείτε το όπως θέλετε, αλλά το σκάφος αυτό παρέμεινε αγκυροβολημένο στην Πολύαιγο όλο το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
 
Δηλαδή, με δυο λόγια, βρισκόταν εκεί όταν ο κ. Τσίπρας με τους συγγενείς του και τον υφυπουργό Π. Πολάκη πετάχτηκαν το βραδάκι στη Μήλο με το φουσκωτό, στην ψαροταβέρνα «Γαλήνη» της ταβερνιάρισσας Αννας Βλάχου για φαγητό.
 
Η Πολύαιγος είναι ιδανικό νησάκι για να περάσει κάποιος απαρατήρητος. Εχει έκταση μόλις 18,146 τ.χλμ., είναι ακατοίκητο, παρότι στην τελευταία απογραφή εμφανίζεται να κατοικείται από ένα ζεύγος κτηνοτρόφων.
 
Πήρε το όνομά του από τις... αίγες που υπάρχουν άφθονες στο νησάκι και το μεγαλύτερο μέρος της Πολυαίγου είναι ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος Ιωάννου Σταύρου Λογοθέτη.
 
Στο νησάκι που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Natura 2000» της Ευρωπαϊκής Ενωσης γεννά και τα μικρά της η φώκια Μονάχους - Μονάχους. Αυτά για την ιστορία...
http://kourdistoportocali.com/post/46304/milos