7 Ιουλ 2015

Ντάισεμπλουμ: H Ελλάδα καταθέτει αίτημα για νέα χρηματοδότηση και νέο (βραχυπρόθεσμο) Μνημόνιο

ImageHandler
«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας» είπε ο
Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup για την Ελλάδα.
«Τα προβληματα στην Ελλάδα ειναι βαθιά και θα μας απασχολουν για πολύ ακόμη» είπε για να τονίσει πως «πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση».
Πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπουμ είχε δηλώσει: «Μετά το “όχι” του ελληνικού λαού, πρέπει να ακούσουμε την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση της κρίσης», τονίζοντας πως αυτό που περιμένει είναι οι νέες προτάσεις να είναι «αξιόπιστες».
«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι συμφωνήσουμε με την Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το μέλλον της ευρωζώνης».
Εν τω μεταξύ, στο EuroWorking Group παραπέμπουν την Ελλάδα οι εταίροι, καθώς η κυβέρνηση φέρεται ότι επανέφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά με «κάποιες βελτιώσεις» όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στα διεθνή πρακτορεία.
Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά η Ελλάδα θα καταθέσει αυτές τις νέες προτάσεις επισήμως αύριο και ως εκ τούτου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα παραμείνουν στη βελγική πρωτεύουσα… περιμένοντας τις κινήσεις της Αθήνας.http://lykavitos.gr/archives/207828