8 Ιουλ 2015

Δραματικές στιγμές μετά την Σύνοδο Κορυφής! Τελεσίγραφο από όλους: Συμφωνία ή Grexit!

Την απόλυτη ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ανακοίνωσαν οι επικεφαλείς της Ε.Ε. αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής...


Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα δεσμεύτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα εντός πλαισιού σύμβασης. Συμφωνήσαμε κατ” επειγόντως να εξετάσουμε το ζήτημα.
Η ελληνική κυβέρνηση θα προτάξει το αργότερο έως τις 9 Ιουλίου τις προτάσεις της μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων η οποία θα παρουσιαστεί στους θεσμούς και στο Eurogroup.
Την Κυριακή οι ηγέτες των χωρών θα συνεδριάσουν για την Ελλάδα. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχουμε μαζί με το χειρότερο σενάριο αν δεν πάνε καλά. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Δεν θέλουμε να έχουμε χρεοκοπία των τραπεζων της Ελλάδας. Θα επηρεάσει αυτό όλη την Ευρώπη και γεοπολιτικά. Εχουμε 5 μέρες μόνο για να βρούμε λύση. Δυνατά και καθαρά η προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση και έχουμε την ευθύνη να την λύσουμε».