7 Ιουλ 2015

Χριστοδουλοπούλου: Οι μετανάστες θα εξεγερθούν λόγω έλλειψης φαγητού..να τους παρεις σπιτι σου να τους ταισεις ΕΣΥ τους εφερες!!

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει το καλοκαίρι γιατί δεν ξέρουμε και ποιες θα είναι οι εξελίξεις», είπε

Εξεγέρσεις στα κέντρα υποδοχής μεταναστών λόγω έλλειψης φαγητού προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, στη Βουλή.



Η υπουργός, επιχειρώντας να αντικρούσει το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (υποστηρίχθηκε από την ΝΔ και την ΧΑ) που ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια λόγω των κρίσιμων στιγμών που απαιτούν συναίνεση, είπε μεταξύ άλλων ότι «το νομοσχέδιο περιλαμβάνει κατεπείγουσες διατάξεις».

«Πρέπει να λειτουργήσουν οι διαχειριστικές επιτροπές για να εκταμιευτούν ευρωπαϊκά κονδύλια. Έχουν τελειώσει τα προγράμματα σίτισης και επίκεινται εξεγέρσεις από ανθρώπους που ζητάνε φαγητό. Επίσης πρέπει να λυθούν προβλήματα γιατί η κατάσταση στα νησιά είναι έκρυθμη», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει το καλοκαίρι γιατί δεν ξέρουμε και ποιες θα είναι οι εξελίξεις».

Εκτός αυτών, η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι: «Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν συνέχονται με τις εξελίξεις ή τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουμε. Οι διαφορές δεν αίρονται από την συγκυρία».

Επιπροσθέτως, ο κ. Νίκος Βούτσης είπε πως «Στην Βουλή συζητάμε συμφωνίες και διαφωνίες και καταλήγουμε σε προτάσεις. Δεν λειτουργούμε επιλεκτικά για όσα μας χωρίζουν ή μας ενώνουν» και πρόσθεσε με νόημα «Το χθεσινό ανακοινωθέν εκφράζεται και είναι συγκεκριμένο και υποβοηθητικό προς την κυβέρνηση  στο συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά το μεγάλο θέμα της συμφωνίας. Δεν υπεισέρχεται σε άλλα ζητήματα και δεν διαμορφώνει πλαίσιο για το πώς θα συζητάμε τα υπόλοιπα θέματα».
 
Νωρίτερα, ο κ. Νίκος Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ είχε ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να μην εκπεμφθεί από την Βουλή μήνυμα ρήξης. Υπενθυμίζεται ότι οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τις προωθούμενες ρυθμίσεις και έχουν καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο. 

«Δεδομένης της πολιτικής συγκυρίας πρέπει να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν. Να δώσουμε συμβολική διακοπή. Με αγάπη το λέω ώστε και εμείς ως Βουλή να επικεντρωθούμε στην προσπάθεια πρωθυπουργού μας», είπε.

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Αδωνίς Γεωργιάδης υποστήριξε την πρόταση ενώ άφησε αιχμές για την κυβέρνηση. 

«Σύμφωνα με όσα είχε πει ο πρωθυπουργός σήμερα θα είχαμε συμφωνία. Όλος ο λαός έχει την μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει και αν θα υλοποιηθεί η πρωθυπουργική δέσμευση. Δεν θα ήταν σωστό να συζητάμε εδώ για την ιθαγένεια και να τσακωνόμαστε ενώ επιχειρούμε να δώσουμε εικόνα συναίνεσης. Με δεδομένη την αρνητική εικόνα Eurogroup να αναβληθεί η σημερινή συζήτηση και να το συζητήσουμε υπό ομαλές συνθήκες», ανέφερε.

Ο Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι) υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος διακοπής της συζήτησης εξηγώντας πως «το γεγονός ότι θα τονίσουμε τις διαφορές μας στο νομοσχέδιο δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζουμε τις προσπάθειες πρωθυπουργού».

«Δεν κερδίζουμε με το να κρύβουμε τις διαφορές μας», τόνισε.

Τέλος, η κυρία Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να υπάρξει συμφωνία εντός 24 ωρών. 

«Αναμένουμε την πολιτική βούληση. Σήμερα συζητούμε νομοσχέδιο που δεν βλέπω να μας χωρίζει . Το κομμάτι της ιθαγένειας είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας», είπε. 

πρωτο θεμα