7 Ιουλ 2015

Μας ξεβρακωνει η ΜΕΡΚΕΛ,,,πολυ περιεργα τα λεει

Μέρκελ: Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι υπάρχουν πολλά κράτη που δεν υπάρχουν στην ευρωζώνη και θέλουν να συζητήσουν την κατάσταση, κάτι που αποδέχτηκα. Είναι σημαντικό σε μια τόσο κομβική στιγμή να ακούσουμε και τους 28. Σε τελική ανάλυση ανήκουμε όλοι σε μια κοινότητα και πρέπει από κοινού να αποφασίζουμε. 
Μέρκελ: Αν ανοίξουμε διαπραγματεύσεις για ένα περαιτέρω πρόγραμμα πρέπει να έχουμε μια σχετική διασφάλιση ότι το άνοιγμα αυτό θα έχει και νόημα. Η πρόταση δεν υπάρχει ακόμα, θα υποβληθεί αύριο. Δεν αρκεί αυτό. Η Κομισιόν θα πρέπει να πει μετά, διακυβεύεται η ασφάλεια της ευρωζώνης στο σύνολο, μπορεί το κράτος να αποπληρώσει; Εμένα αυτά τα στοιχεία δεν μου αρκούν για να αρχίσω μια διαδικασία ESM. Πρέπει να ξέρω τι ζητά η ελληνική κυβέρνηση και τι προτίθεται να κάνει. 
Μέρκελ: Αν πειστούμε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα υπάρξουν κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιη τότε θα δω τι μπορώ να κάνω. Επειδή όμως θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ανασφαλής πρέπει να τα δούμε όλα αυτά την Κυριακή. Η πρόκληση για την Κυριακή θα είναι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τις συζητήσεις.