7 Ιουλ 2015

29χρονη Ελληνίδα ερευνήτρια σκοτώθηκε στη Ζάμπια - Την ποδοπάτησε ελέφαντας


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 29χρονη Ελληνίδα ερευνήτρια ζωολογίας όταν ποδοπατήθηκε από εξαγριωμένο ελέφαντα στη διάρκεια έρευνας πεδίου στη Ζάμπια.

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουλίου, όταν η Δρ Μαργαρίτα Μεταλληνού βρισκόταν στο Εθνικό Πάρκο του Καφούε με δύο συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Βιλανόβα της Πενσιλβάνια.
Η 29χρονη είδε τον αρσενικό ελέφαντα να πλησιάζει, και πρόλαβε να προειδοποιήσει και να σώσει τους συναδέλφους της.
Το περιστατικό περιέγραψε στην αστυνομία ένας από τους συνεργάτες της, ο 24χρονος Τζέφρι Ουέινελ, και το δυστύχημα πιθανώς συνδέεται με την επιθετικότητα που εκδηλώνουν οι αρσενικοί ελέφαντες κατά την περίοδο αναπαραγωγής.
Η Μαργαρίτα Μεταλληνού, ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα, σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με διδακτορικό στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας της Βαρκελώνης (IBE). Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις της εστιάζονταν στα ερπετά της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
«Πάντα επεδείκνυε ενθουσιώδη συμπεριφορά απέναντι σε επιστημονικές προκλήσεις και καλλιεργούσε μια δημιουργική ατμόσφαιρα γύρω της» αναφέρει το IBE σε συλλυπητήριο μήνυμά του το οποίο συνοδεύεται από μία φωτογραφία της άτυχης ερευνήτριας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr