21 Ιουν 2015

Πανούσης: «Οι ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας είναι αστείες»

Να μου πουν τώρα τι θα κάνουμε με τόσους πρόσφυγες στα νησιά» - «Είμαι υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Δεν ζούμε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα»  - Δέχομαι πόλεμο για τις απόψεις μου, βουλευτές βρίζουν υπουργούς και δεν πέφτει το κεφάλι τους, είπε στο Mega

«H ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή. Πρέπει να πάμε σε συμφωνία, ακόμη κι αν αυτή είναι επώδυνη», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης όσον αφορά στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης, ο οποίος κρατά σημαντικές αποστάσεις από άλλους ομολόγους του στην κυβέρνηση που υποστηρίζουν το αντίθετο. Σημειώνει ότι μια χρεοκοπία θα γυρίσει τη χώρα στη δεκαετία του ’50 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ζούμε στην εποχή του Ενβέρ Χότζα και της Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Οσο για τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας, είναι αστείες».



Εκτιμά ότι τελικά θα επέλθει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ωστόσο αποκαλύπτει ότι το υπουργείο του και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο για το πώς θα διαχειριστούν τη σοβαρή κρίση που θα φέρει μια χρεοκοπία ή μια απόφαση περιορισμού των αναλήψεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο που έχει καταρτιστεί αφορά στη φρούρηση και στην ασφάλεια των τραπεζών, καθώς και σημαντικών εγκαταστάσεων δημοσίων υπηρεσιών!

Διαβάστε περισσότερα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί!