24 Μαΐ 2015

Έτοιμος να ανοίξει δικιά του περπατησιά ο Βαρουφάκης


2w993c0.bild_1
Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Γιάνη Βαρουφάκη θα σας πω τι ακριβώς συνέβη προχθες στο υπουργείο Οικονομικών.

Tηλεοπτικά κανάλια στήθηκαν απ’ το πρωί στην είσοδο του υπουργείου για να πάρουν μια δήλωση απ’ τον υπουργό Οικονομικών για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν στη Ρίγα ο Αλέξης Τσίπρας, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ.
Μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είχε πάει στο γραφείο του.
Βέβαια η απουσία του ήταν αδικαιολόγητη αφού δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απουσίαζαν στο εξωτερικό.
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Βαρουφάκης άρχισε τις κοπάνες γιατί γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα ότι οι μέρες του στο υπουργείο Οικονομικών είναι μετρημένες.
Έτοιμος να ανοίξει δικιά του “περπατησιά”
Όσο πλησιάζει η ώρα της απομάκρυνσής του, τόσο πυκνώνει τις συνεντεύξεις του σε ξένα δίκτυα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Οι εμφανίσεις του υπουργού Οικονομικών έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μαξίμου και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις του.
Πάντως με τίποτα δεν πιστεύουν ότι προετοιμάζει την καριέρα του στο εξωτερικό αφού κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις του αποκαλύπτουν στρατηγική μόνιμης παραμονής του στο εσωτερικό.
Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη του σαν αρχηγός ενός αιρετικού κόμματος που θα ψαρεύει στα θολά νερά της Ακροααριστεράς της Ακροδεξιάς και διαφόρων ανέντακτων που είναι οπαδοί της θεωρίας της δημιουργικής ασάφειας.
λυκαβητος