25 Απρ 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Το Δημόσιο διεκδικεί τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών – Στον αέρα αγοραπωλησίες από το 1885 και μετά!


akinitahttp://www.crashonline.gr/
Στον αέρα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Αττικής που καλούνται να αποδείξουν… ότι είναι ιδιοκτήτες της περιουσίας τους προσκομίζοντας τίτλους ιδιοκτησίας ακόμη και από τον
προηγούμενο αιώνα.
Στο πλαίσιο της υποβολής ενστάσεων για την κατάρτιση του Κτηματολογίου το Δημόσιο και συγκεκριμένα η περιφερειακή διέυθυνση δημόσιας περιουσίας Αττικής θέτει θέμα για εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης που έχουν δομηθεί, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται αυτά αποτελούν δάση, δασικές και εν γένει χορτολιβαδικές εκτάσεις (παρά το γεγονός ότι πλεόν έχουν καταστεί αστικές πυκνοκατοικημένες περιοχές) και τις οποίες διεκδικεί.

kt2
Τέτοια «ραβασάκια» έχουν λάβει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε πρώτη φάση σε δήμους της Αττικής όπως το Γαλάτσι και η Νέα Ιωνία που έχουν κάνει νόμιμες αγοραπωλησίες με συμβόλαια, δανειοδοτήσεις, έχουν πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια φόρο για τις περιουσίες τους και τώρα βρίσκονται στο κενό.
kt1
Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το Crashonline και αφορά την περιοχή του Γαλατσίου το δημόσιο διεκδικεί έκταση 1.641.329,5 τετραγωνικά μέτρα πυκνοδομημένης περιοχής του Δήμου βάσει της ένστασης που έχει υποβληθεί.
Όπως αναφέρεται για τις εκτάσεις αυτές το δημόσιο έχει το μαχητό τεκμήριο κυριότητας και ενίσταται ως προς την εγγραφή τρίτου θέτοντας έτσι σε αμφισβήτηση χιλιάδες αγοραπωλησίες ακινήτων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία εκατό και πλέον χρόνια.
Παραδιάς: Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ιδιοκτήτες
Μιλώντας στο Crashonline o πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Στράτος Παραδιάς δήλωσε γνώστης του θέματος και όπως είπε χιλιάδες ιδιοκτήτες θα υποστούν μια απίστευτη χρονοβόρα και με κόστος διαδικασία καθώς θα τους ζητηθούν όπως είπε τίτλοι ιδιοκτησίας ακόμη και από το 1885 τονίζοντας ότι το ζήτημα πρέπει άμεσα να επιλυθεί νομοθετικά.
Τι λέει ο Δήμος
Ο  Δήμος Γαλατσίου στην ιστοσελίδα του αναφέρει : «…χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποβάλλει ενστάσεις με αντικείμενο την διεκδίκηση εκτάσεων που έχουν ανοικοδομηθεί και βρίσκονται εντός σχεδίου, και οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες στο μακρινό παρελθόν ως δασικές και δημόσιες. Το πρόβλημα ανέκυψε από το γεγονός ότι οι εκτάσεις αυτές αν και αποχαρακτηρίστηκαν ως δασικές, διατήρησαν το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Κατ’ ακολουθία, και σύμφωνα πάντα με την προβλεπόμενη στο νόμο διαδικασία, κατά τον χρόνο που οι ως άνω ενστάσεις θα συζητηθούν, οι πολίτες θα πρέπει να παραστούν ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Κτηματολογίου η οποία θα αξιολογήσει την ορθότητα τους. Για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο συνεδρίασης της Επιτροπής, οι πολίτες θα ενημερωθούν από τα πινάκια που θα τοιχοκολληθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης (Στράβωνος 3, Νέα Ιωνία), στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Αρχιμήδους αριθμ. 2 και Ιπποκράτους, Γαλάτσι) και στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου».
Α.Β.