29 Απρ 2015

ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚ! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ… 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΝ “ΑΓΓΕΛΟ” ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ “ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ”-ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

ImageHandler

Σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12,5 έτη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που επιδιδόταν σε trafficking γυναικών με κεντρικό
πρόσωπο τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε – κατά πλειψηφία- στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυήσεων από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη αλυσίδας φούρνων, Αγγ. Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους καταστήματος Μιχαήλ Κρέτου και Φλιοστόρ Ιγκόρ για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) ο απόστρατος αστυνομικός Κ. Κύρου.
Επίσης, ο Κρέτου Μιχαήλ καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (2-1) για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Ο τελευταίος μαζί με τον Αγγ. Γιαννακόπουλο καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή.
Ο Αγγ. Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνια και έξι μήνες, ο Μιχαήλ Κρέτου 12 έτη και έξι μήνες και σε κάθειρξη 10 ετών και 10 μηνών καταδικάστηκε ο Ελιοστόρ Ιγκόρ . Αντίστοιχα, για τον κ. Κύρου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε διαφωνία στην ετυμηγορία του δικαστηρίου μειοψήφησε η πρόεδρος της έδρας, η οποία είχε την άποψη ότι υπήρξαν αμφιβολίες για την ενοχή των κατηγορουμένων.
Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και για την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε η Άννα Μαρία Κούλπα για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της απλής σωματικής βλάβης.
μακελειο