29 Μαρ 2015

Τελειωνει ο Βαρουφακης ...επιταχυνεται η απομακρυνση μετα τις αποκαλυψεις ,με τα σπιτια..

Ζήτημα χρόνου είναι η απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνει το Μαξίμου ότι εξακολουθεί να τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πολυσυζητημένο υπουργό που προκαλεί με τις εμφανίσεις του αλλά και τις περίεργες θέσεις που διατυπώνει σε κρίσιμα ζητήματα, άρχισε πριν από μια εβδομάδα όταν δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρωθυπουργό έθεσαν θέμα άμεσης απομάκρυνσής του ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει ομαλά η διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαμετρικά αντίθετη θέση με τις τακτικές και τις πρακτικές του Γιάνη Βαρουφάκηαλλά τρέμει το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει η αποπομπή του πλέον δημοφιλούς υπουργού της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό το Μαξίμου μέσω στοχευμένων διαρροών επιχειρεί να αναγκάσει τον υπουργό Οικονομικών σε παραίτηση που δεν θα προκαλέσει παρενέργειες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι η δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη έχει φέρει… αποτελέσματα: Κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να στεγνώσει τις τράπεζες να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και να βουλιάξει ότι απέμεινε απ’ την πραγματική οικονομία.
http://lykavitos.gr/archives/182882