28 Μαρ 2015

ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΙΝΑΣΕ! Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας μετά τη συνάντηση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Ο καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη» αρχιδολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω του ιστολογίου του ότι
διακόπτει την απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δ. Κουφοντίνας επικαλείται την κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που μεταξύ άλλων καταργεί τις φυλακές Τύπου Γ’. Ο ίδιος είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή σε απεργία πείνας βρίσκονται ο Κ. Γουρνάς, όπως και οκτώ μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Από αυτούς, οι  Παναγιώτης Αργυρού και Φοίβος Χαρίση μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό του γράφει:

«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχέδιου του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015»

Τι είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση ότι η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα επισκέφτηκε κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας στις φυλακές Διαβατών και το Νοσοκομείο Λαμίας.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Ντόρα Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα η βουλευτής να εκδώσει ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όσο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, αυτή επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Τελευταία μόνο, και μετά από παρέμβασή μας, υπάρχει επισκέπτης γιατρός».

Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό star και την Όλγα Λαθύρη, παραδέχθηκε ότι δεν μίλησε μόνο με τους γιατρούς για την υγεία του, αλλά ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για το νομοσχέδιο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι καλύπτει τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας και ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι την κατάθεσή σου για ψήφιση στη βουλή.

«Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δυο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, για πιο ανθρώπινες συνθήκες. Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ, αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο...», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Διαβεβαίωσε δε τους δυο απεργούς πείνας ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη - Τετάρτη να κατατεθεί στις επιτροπές...».

Τέλος η βουλευτής Φθιώτιδας χαρακτήρισε τριτοκοσμικές τις συνθήκες σε ότι αφορά τους τους θαλάμους - κελιά στο νοσοκομείο Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr