3 Μαρ 2015

Στρατούλης: Αρνήθηκα να υπογράψω την υπουργική απόφαση για μειώσεις συντάξεων...ΚΑΚΑ μαντατα για ΟΛΟΥΣ μας...κατι μας κρυβουν!!!

Μόνο με απομείωση θα γίνει βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συντάξεις, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων, σημειώνοντας ότι αρνήθηκε να υπογράψει την προϋπάρχουσα υπουργική απόφαση που θα επέφερε μείωση 7% στις επικουρικές.
Για τα ασφαλιστικά Ταμεία, επεσήμανε ότι με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα εισρεύσουν 400 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, χάρη στις ευνοϊκές πρόνοιες της νέας ρύθμισης.
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ανέφερε πως στόχος είναι η σταδιακή αποκατάστασή του μέσα στο 2016, ενώ προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο 15ημερο.