30 Ιαν 2015

Χοντρό παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ! Οι δελφίνοι ετοιμάζονται να «πάρουν το κεφάλι» του Βενιζέλου


ÊÏÉÍÇÓ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÊÁÉ ÐÏÔÉÓÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSIΤίτλοι τέλους φαίνεται πως μπαίνουν στη θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τρία χρόνια, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος...

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα οδηγήσει το κόμμα στο Συνέδριο εγγυώμενος την διαφάνεια και την ομαλότητα των διαδικασιών. «Και εκεί τελειώνει η θητεία μου» είπε τονίζοντας «δεν θα γίνω ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης».
Έπειτα και από αυτή τη δήλωση, η διαδικασία διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει αρχίσει. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα τελειώσει ούτε και με ποιο τρόπο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η εκλογή του νέου αρχηγού να περάσει από την Βουλή, πιθανόν ελλείψει… βάσης. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ένα βασικό πλαίσιο που περιλαμβάνει κάποια βήματα, όπως πολιτικό συνέδριο μετά το Πάσχα και εκλογή αρχηγού τον Μάιο, όμως δεν φαίνεται να είναι ικανοποιητικό το σχέδιο για όλα τα στελέχη.

Οι υποψήφιοι
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος εξετάζουν να υποβάλλουν η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά δείχνει να μην διστάζει ακόμα και να αντιπαρατεθεί με τον κ. Βενιζέλο σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος φαίνεται να ελπίζει στη στήριξη από τον απερχόμενο πρόεδρο.
Στο μεταξύ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θεωρεί ότι η επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπροσωπεί τη νέα γενιά.
Ωστόσο πολλοί λένε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στάση αναμονής φαίνεται πως τηρεί ο Κώστας Σκανδαλίδης.
http://www.crashonline.gr