18 Δεκ 2014

Τροπολογία που μυρίζει εκλογές


βουλήΤο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να ετοιμάζεται για εκλογές αν κρίνουμε από την τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στην βουλή και βάζει φρένο στις φρένο στις απολύσεις. Επί της ουσίας δηλαδή, παρατείνονται οι συμβάσεις του Δημοσίου.

Η τροπολογία που υπογράφουν έξι υπουργοί,  ο Υπ.Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο Υπ.Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο Υπ.Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο Υπ. Πολιτισμού Κώστας Τασούλας και ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Ματσούκας προβλέπει τον διορισμό  σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διακριθέντων αθλητών καθώς και προσωπικού ο διορισμός του οποίου γίνεται βάσει ειδικών-ευεργετικών διατάξεων.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο, να αποσπώνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε Ομοσπονδίες και εποπτευόμενους φορείς που εκπονούν προγράμματα σχετικά με την διάδοση του Ολυμπισμού.
Ταυτόχρονα, παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου του 2015  οι προθεσμίες για την διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και παρατείνεται μέχρι την 31η Μαρτίου του 2015 έφοσον είχε λήξει σε προγενέστερο χρόνο το χρονικό διάστημα διαθεσιμότητας για υπαλλήλους του δημοσίου μονίμους και αορίστου χρόνου αλλά και για δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση μετάταξης μεταφοράς.

paraskhnio.gr