18 Δεκ 2014

Τι είπαν Μητσοτάκης – Καμμένος


Τι είπαν Μητσοτάκης – Καμμένος«Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ».

Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας συνάντησα τον κ. Π. Καμμένο. Η άποψη που διατύπωσα ήταν κατηγορηματική:
Πρόωρες εκλογές, που θα οφείλονταν στην αδυναμία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα οδηγούσαν την χώρα σε περιπέτεια, με τελικό αποτέλεσμα να βρεθούμε εκτός της ζώνης του ευρώ.
Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα επιβάλλεται να αναζητηθούν ευρύτερες, κατά το δυνατόν, συναινέσεις.
Όλοι πρέπει να θέσουμε σήμερα το συμφέρον της χώρας υπεράνω προσωπικού ή κομματικού συμφέροντος. Το οφείλουμε προς το λαό, από τον οποίο ζητήσαμε μεγάλες θυσίες, που σήμερα υπάρχει κίνδυνος, πάλι από δικό μας λάθος, να πάνε χαμένες.
Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπογράμμισε πως λύση συναίνεσης δεν μπορεί να υπάρξει πριν από την προσφυγή σε κάλπες, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» τις εκλογές.
Όπως είπε, κατά τη συνάντησή του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός τού «ζήτησε να βρεθεί μία λύση συναίνεσης όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μπορούν να έχουν μία εθνική πολιτική για να μπορέσουν να διαπραγματευθούν».
«Του απάντησα ότι μπορεί να υπάρξει μία τέτοια λύση εθνική και συναίνεσης, αλλά μετά τις εκλογές και αυτό ήταν το σημείο στο οποίο διαφωνούμε», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να προσθέσει ότι «θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις που θα προκύψουν μετά τη λαϊκή εντολή να αποκτήσουν μία εθνική θέση η οποία θα καταγγέλλει τα μνημόνια και θα σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική».
Ακόμα, επανέλαβε ότι δεν θα δώσει το «φιλί της ζωής» στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τους ότι «αρνούνται τον διάλογο».
Επίσης, είπε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τού εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και πως θεωρεί ότι «τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα σε σχέση με την οικονομία», ενώ, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν του ζήτησε να στηρίξει τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

kontranews.gr