Ποιές ζηλεύουν την Κωνσταντίνα;
Πολύ νέα, γυαλιστερή, αφράτη, λευκή σαν ζύμη, καλά – καλά χρυσαφένια ξανθή και όχι με καμένες τούφες από την πολύχρονη βαφή, γαλανή με την ρωμαιοκαθολική αισθητική του αγγέλου, όλο ένταση σε απαλά ροζέ χείλη και μια φωνή σερνάμενη, χαϊδιάρικη, χορευτική, μωρουδίσια βρέφους που περνά κωλικό και που πιθανόν να βρίσκουν θελκτική οι άνδρες, αλλά οι γυναίκες επιθυμούν να ταΐσουν το γατί μπας και σταματήσει το κακόηχο νιαούρισμα επιτέλους!
Από βουβό μοντέλο της Ελένης Μενεγάκη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, θα γίνει την επόμενη σεζόν συμπαρουσιάστρια της Ναταλίας Γερμανού, ξαφνικά και ενώ στον καναπέ της παρουσίασης είχε ζεστάνει για δυο μόλις εκπομπές τη θέση η μαύρο Ευαγγελία Αραβανή, η οποία εκτινάχτηκε από τις μαξιλάρες σαν πύραυλος από το Χιούστον! Την επομένη σεζόν, η διωγμένη, παλαιότερα, από τον ALPHA, κα. Καραβάτου επιστρέφει στο κανάλι που την καθιέρωσε, ως συμπαρουσιάστρια με την Κωνσταντίνα, σε μια τηλεοπτική εικόνα, που ένα άγχος ως θεατή σου δημιουργούσε για το αν θα δαγκωθούν ή όχι μεταξύ τους, αν θα πιαστούν μαλλί με μαλλί ή αν το σπασμένο και σε γύψο -τότε- πόδι της Κατερίνας οφειλόταν σε σπρώξιμο της Σπυροπούλου! Η σεζόν τελειώνει, η Καραβάτου, ούτε στο πάρτι της εκπομπής που ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο της πια, δεν εμφανίζεται διότι, όπως είχε ισχυρισθεί δεν είχε ποιος να της κρατήσει το παιδί...
Την τέταρτη, λοιπόν, ξεκούραστη σεζόν της, σε εκπομπές του Σαββατοκύριακου, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, παίρνει δική της εκπομπή χωρίς Ελένες, Ναταλίες και Κατερίνες να της σκιάζουν την αποκλειστική δόξα! Εκεί που άλλες, ας πούμε η Σταματίνα Τσιμτσιλή ή η Ελεονόρα Μελέτη ή η Χριστίνα Λαμπίρη, για να φτάσουν να παρουσιάσουν εκπομπή είχαν σκιστεί στο ρεπορτάζ, μοντάζ, στο σπικάζ, για την Κωνσταντίνα αρκούσε απλά η ντεκαπάζ! 
Και να, τα διώροφα, φαραωνικά σκηνικά, σαν μεζονέτα, χτισμένη στα Βόρεια Προάστια! Και να, τα ατέλειωτα πλατό, τα ικανά να φιλοξενήσουν, κανονικά, όλες τις εκπομπές του καναλιού και όχι μόνο της κα. Σπυροπούλου και που άμα τα διέσχιζες ακούγονταν ο αντίλαλος από τα βήματά σου, λες και έμπαινες σε μουσειακή αίθουσα θρόνου! Και να, η πολυτελής, σινιέ επίπλωση και τα πανάκριβα είδη παντού! Και να, τα διαφημιστικά της εκπομπής να παίζουν σε ρυθμό πλύσης εγκεφάλου με την Κωνσταντίνα να πηδάει σε κάτι τραμπολίνο, ως μεγάλο - μπεμπέκα στις παιδικές χαρές. Και να, οι συνεντεύξεις και να, οι φωτογραφίσεις και να, τα εξώφυλλα! Και να μοσχοπουλάνε όλα σαν ζεστά ψωμάκια! Στα site όπου μπαίνει τ' όνομά της και οι φωτογραφίες της, τα χιλιάδες κλικ είναι σίγουρα! Στα social media ειδική σχολή έχει δημιουργηθεί όπου άγνωστοί μας, άτομα με ψευδώνυμα, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη showbiz και δεν τους πήρε η Σπυροπούλου τη θέση στην παρουσίαση, λατρεύουν να την βρίζουν, με μια σφοδρότητα που μερικές φορές είναι ακόμα και σοκαριστική!
Στο κάτω κάτω δεν ευθύνεται αυτή για την δική μας απόλυση, ούτε για το ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί μας πήρε τα λεφτά μέσα από το πορτοφόλι! Και όμως! Στην περίπτωση της Σπυροπούλου δεν θα βρεις δημοσιογράφο που να κάνει τηλεκριτική και να έχει γράψει έστω και μια αράδα με κάτι καλό γι' αυτήν! Γιατί λοιπόν, πως εξηγείται όλη αυτή η εμμονή μαζί της και ειδικά αυτές τις μέρες, που το κύριο θέμα είναι αν κόπηκε η εκπομπή της και αν θα εξαφανιστεί για πάντα από τις μικρές μας οθόνες;  
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου καθιερώθηκε ραγδαία και σχεδόν μας επιβλήθηκε μέσα στο σπίτι μας. Δεν την ξεχωρίσαμε ως κοινό, δεν την επιλέξαμε ως αγαπημένο πρόσωπο για επίσκεψη τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στην ξεκούρασή μας. Ένα κανάλι ολόκληρο έμοιαζε να παραβγαίνει σε όλες του τις ζώνες για το ποιος θα πει τα καλύτερα λόγια για την Κωνσταντίνα. Εκεί που οι συνομήλικές της ψάχνουν δουλειά, με δεκάδες προσόντα, η Κωνσταντίνα έκανε εμπρηστικές δηλώσεις πως τώρα μαθαίνει δημοσιογραφία με ιδιαίτερα, πως είναι μια βιοπαλαίστρια, ένα απλό κορίτσι που πρέπει να δουλεύει για να ζει και πως αγωνίζεται στη ζωή. Αν δεν πόζαρε σε νυχτερινές εξόδους με πανάκριβα ρούχα και τσάντες, όπου το πορτοφόλι της μόνο, κοστίζει όσο το ετήσιο εισόδημα ενός βιομηχανικού εργάτη της χώρας, μπορεί και να την πιστεύαμε. Αλλά οι προσπάθειες για να γίνει συμπαθής και η τακτική επιβολής της ήταν κακοστημένα!
Η «βιοπαλαίστρια» -η βιοπαλαιστής κανονικά, αλλά έτσι το έλεγε η σπουδάστρια της Φιλοσοφικής, Κωνσταντίνα- που πετάγεται ταξιδάκι στις Μαλδίβες και που ψωνίζει κοσμήματα στη Μύκονο και κάνει 3μηνες διακοπές σε σκάφη και απ' όλα αυτά, με χαρά, ανεβάζει πόζες της στα social media, μόνο να προκαλεί μπορούσε τις κανονικές, συνομήλικες και μεγαλύτερες, βιοπαλαιστές. Και αυτές και όλες οι άλλες, στις οποίες απευθύνεται ένα τηλεοπτικό προϊόν σαν αυτό της κα. Σπυροπούλου, της γυρνούν τη πλάτη με τη μόνη έκφραση δυσαρέσκειας που έχουν: το ζαπ στο τηλεκοντρόλ τους! Μέσα σ' όλα οι φήμες, οι στήλες του παρά – τηλεοπτικού ρεπορτάζ έφεραν την κα. Σπυροπούλου να είναι «δύσκολη» συνεργάτης, ενώ μια σωρεία στελεχών που βρισκόταν στο πλευρό της, αρχισυντάκτες, δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, παρουσιαστές, έφευγαν από την εκπομπή της ή εξαιτίας της εκπομπής με ρυθμούς θυμάτων σε βομβαρδισμό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Σπυροπούλου θεώρησε πολύ εύκολο το να γοητεύει το κοινό και να καθιερωθεί σ' αυτό. Δεν υπολόγισε όμως, πως θα γινόταν η προσωποποίηση κάθε αδικίας, αναξιοκρατίας, φαβοριτισμού, φαυλοκρατίας που κάθε μια από μας αντιμετωπίζει μες στη μαυρίλα των καιρών. Και, έτσι, όλοι αυτοί που την στολίζουν με κάθε άλλο παρά κομψά κοσμητικά επίθετα στα social media έχουν βρει ένα πρόσωπο, το οποίο λατρεύουν να διαβάζουν γι' αυτό, αλλά όχι και να το βλέπουν. Αν όλοι όσοι έκαναν «κλικ» στα κείμενα που αφορούν στη Σπυροπούλου, έβλεπαν και την εκπομπή της, αυτή τώρα θα έκανε όσο τα νούμερα του Λαζόπουλου, της Μενεγάκη και της Μουρμούρας στον ALPHA.
Η εκπομπή μειώθηκε σε ώρα. Μετά άρχισαν οι φήμες πως θα κοπεί εντελώς. Τώρα, πάλι, οι δημοσιεύσεις φέρουν την εκπομπή να συνεχίζεται απρόσκοπτα! Μια εκπομπή με χαμηλή τηλεθέαση, πολύ κακόφημο σχόλιο να τη συνοδεύει και μια παρουσιάστρια που προσπαθεί να κάνει την γλυκιά και την φιλική, όταν όλοι γύρω της φαίνονται να κρατούν την ανάσα τους και ενώ ως θεατές έχουμε την αίσθηση πως παρακολουθούμε κακοποιημένο παιδικό θέατρο, απ' αυτά που οι ήρωες μιλούν στα παιδιά, μωρουδίστικA, τα κάστρα είναι φτιαγμένα από χαρτόνι, η πριγκίπισσα έχει τρύπα στο καλσόν και από φθαρμένη φόδρα ρούχο!
Και αν συνεχιστεί η εκπομπή, λοιπόν και αν όχι, δύσκολα θα αντιστραφεί ένα κλίμα, που για άλλη μια φορά καθρεφτίζει εκείνο που ο Σοφοκλής, από τα 450 περίπου π.Χ. διατράνωνε: «μικρού δ' αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος»... ασήμαντος ο αγώνας, ασήμαντη και η δόξα του...
 http://kourdistoportocali.com/post/40236/eleni