31 Οκτ 2014

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ζητούν συνεκμετάλλευση Κυπριακής ΑΟΖ με τους Τούρκους

Προκλητική για άλλη μια φορά είναι η στάση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οι οποίοι διά στόματος του επικεφαλής τους, καλούν τις κυπριακές αρχές να διαβουλεύονται με τους τούρκους συνομιλητές για τις δραστηριότητες που αφορούν το φυσικό αέριο.

Ο Τζιάνι Πιτέλα, σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει ότι η η Σοσιαλιαστική Ομάδα αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα.

Ωστόσο στην ίδια δήλωση, αναφέρει ότι συστήνει στις κυπριακές Αρχές να διαβουλεύονται ("consult") με τους Τούρκους συνομιλητές σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες ανόρυξης και εκμετάλλευσης, έτσι ώστε τα οφέλη να είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, η ΕΕ, θα πρέπει να προσφέρει στην Τουρκία μια πραγματική προοπτική για ενσωμάτωση, τονίζοντας πως οποιοδήποτε μεμονωμένο ή εθνικό θέμα δεν θα πρέπει να θέτει την ενταξιακή διαδικασία υπό ομηρία.

Ο Τζ. Πιτέλα σημειώνει ακόμη, ότι επιθυμεί το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 των διαπραγματεύσεων που αφορούν στη δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες, αλλά και του κεφαλαίου 17 για την οικονομική και νομισματική πολιτική στο εγγύς μέλλον.

http://www.sigmalive.com/news/politics/176074/neo-xastouki-apo-tous-europaious-sosialistes#sthash.QJUp5Sz7.QpUHcp3c.dpuf