25 Οκτ 2014

Βιβλική καταστροφή στην Αττική από την καταιγίδα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες πολιτών

Ζημιές σε 10 δήμους προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε χθες την Αττική
- Παρασύρθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, βρέθηκαν το ένα πάνω στο άλλο
- Οικογένειες πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους
- Αποδοκιμασίες κατά του Ντινόπουλου
- Οδοιπορικό του Newsit στις γειτονιές της δυτικής Αττικής
- Σε επιφυλακή και σήμερα το πυροσβεστικό σώμα

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι περιοχών της δυτικής Αττικής ενώ ακόμα οι πυροσβέστες δεν έχουν ολοκληρώσει την άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.






Στο Ίλιον έφτασε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος συνοδεία του υπαρχηγού της πυροσβεστικής και κλιμακίου για να επιβλέψουν την καταγραφή των ζημιών. Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται τον ειρωνεύτηκαν ενώ κάποιοι άλλοι τον αποδοκίμασαν.



Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, προβλήματα έχουν σημειωθεί σε 10 δήμους ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά 250 με 300 αυτοκίνητα.



Επίσης ζημιές υπάρχουν σε σπίτια και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Όπως είπε, χθες μέσα σε μιάμιση ώρα έπεσαν 14 εκατοστά νερού ενώ αν έβρεχε όλη ημέρα υπό κανονικές συνθήκες το ύψος της βροχής θα έφθανε τα 5 εκατοστά.


Επιπλα, ρούχα, στρώματα, παιχνίδια, έγιναν μια μάζα στο διαμέρισμα της οικογένειας Μιζτέλου επι της Θηβών στο Ίλιον. Οπως λέει η ιδοκτήτρια του σπτιού ειναι η τρίτη φορά που το σπίτι της καταστρέφεται απο πλημμύρα.





Οι Δήμαρχοι Περιστερίου και Ίλιον παρείχαν το βράδυ προσωρινή στέγαση σε τρείς τέσσερις οικογένειες που χρειάστηκαν βοήθεια.


Συνεργεία των Δήμων έχου ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε Περιστέρι, Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν από τη χθεσινή νεροποντή.





Η κα Ευδοξία Παπούλια περιγράφει πώς έζησε την καταστροφή.






Μια ολόκληρη γειτονιά στο Ιλιον μετρά τις πληγές της
Μια ολόκληρη γειτονιά στο Ιλιον μετρά τις πληγές της

Χθες υπήρξαν 850 κλήσεις για επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων και μέχρι τις τρεις το μεσημέρι σήμερα τα 80 συνεργεία της θα έχουν αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά όπως δήλωσε το πρωί ο Περιφερειακός Διευθυντής του Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.










ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ