2 Σεπ 2014

Βullying και σεξισμός έτσι κι αλλιώς

Στέλλα Αλαφούζου
 Πιστεύω ότι συμφωνούμε πως όποιος έχει πρόβλημα με το bullying και τον σεξισμό, το έχει σε όποιον κι αν αυτά απευθύνονται. Τις τελευταίες μέρες εντοπίζονται στα social media δεκάδες σχόλια σχετικά με την εμφάνιση της ..
Ουρανίας Μιχαλολιάκου στην ορκωμοσία της αλλά και σχετικά με το γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η πρώτη, τους έχει δήθεν αναστατώσει με τις κόκκινες γόβες της. Κάνουν λόγο για φαντασιώσεις και άλλες τέτοιες αηδίες. Κάποιοι μάλιστα πιο ευαίσθητοι(;) λένε μέσες-άκρες ότι και να θέλουν να την υπερασπιστούν δεν γίνεται, γιατί έτσι προσβάλλεται… η δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν η αδιαφορία προς τις κόκκινες γόβες είναι τόσο μακριά ή αν κατ’ ανάγκη πάει μαζί με τα πόδια που τις φοράνε.
Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, απ’ την άλλη, το συμπέρασμα απ’ τα αναρτημένα σχόλια είναι ότι μεγάλο μέρος ανδρών κυρίως δεν της το’χαν ότι κάποτε θα ντυνόταν νυφούλα. Μιλούν υποτιμητικά για τον μέλλοντα σύζυγο και γενικώς αναπτύσσουν ενός είδους σάτιρα(;) τόσο δεύτερη και άλλο τόσο λάθος.
Οι ίδιοι άνθρωποι που έγιναν τρελοί με την ομοφοβία του Νικολόπουλου.
Δεν θα ψήφιζα ποτέ Χρυσή Αυγή. Δεν με έχει πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Aν έπρεπε όμως να βρω έναν χαρακτηρισμό για συμπεριφορές όπως οι παραπάνω, ο ένας μέσα σε άλλους που περισσότερο με ενοχλεί, είναι: «επανειλημμένες». Εκεί θεωρώ είναι το έλκος. Εκεί η προκαρκινική κατάσταση. Γινόμαστε εύκολα υποκριτές και αλλάζουμε κατηγορία πάνω στην «πλάκα».
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=36111