2 Σεπ 2014

"Τσιμέντωσαν" (!) 150 δυτικούς μισθοφόρους στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ!

Μεγάλος αριθμός δυτικών μισθοφόρων έχει εγκλωβιστεί σε ορισμένα κτίρια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ που κατέλαβαν οι επαναστάτες. 
Υπολογίζονται σε περίπου 150 άτομα. Είναι ...
μισθοφόροι από την πολωνική Ταξιαρχία, τις Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία και μάλλον Σουηδοί ή Φινλανδοί, όπως αναφέρουν οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες.
Πρόκειται για τα πλέον επίλεκτα τμήματα μισθοφόρων που έχουν εμπλακεί στις συγκρούσεις. Είναι αυτοί που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο του Νρονέτσκ πριν από δύο μήνες και είχαν προκαλέσει εκατόμβη νεκρών ρωσόφωνων
Συγκεκριμένα βρίσκονται παγιδευμένοι στο καταφύγιο του παλιού αεροδρομίου και ή θα παραδοθούν σήμερα ή θα εξοντωθούν.
Οι δυνάμεις των αυτονομιστών έχουν ήδη ρίξει ... τσιμέντο στις εξόδους του καταφυγίου και έχουν μπλοκάρει οποιαδήποτε οδό διαφυγής. Επίσης οι ρωσόφωνοι χρησιμοποίησαν και ένα έξυπνο κόλπο. Συνέδεσαν σωλήνες αποχέτευσης με το συγκεκριμένο καταφύγιο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι μισθοφόροι, οπότε ή παραδίδονται άμεσα ή ... πνίγονται.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες σήκωσαν "λευκή" σημαία και παραδόθηκαν. Συνολικά οι ρωσόφωνοι αναφέρουν ότι 700 Ουκρανοί παραδόθηκαν στις αρχές του Ντονέτσκ τις τελευταίες μέρες.
Ανακτήθηκε επίσης από τους ρωσόφωνους ο έλεγχος σε 4 χωριά στην περιοχή του Ντονετσκ, το Μπλαγκοντάτνοε, το Ραντσιάνσκι, το Βαχρούσεβο, και το Νοβοτροϊτσκόε.
Στην περιοχή του Ντονέτσκ ελευθερώθηκε το Γιελένοφκα ένα οικισμός που ελέγχει την πρόσβαση στηνβιομηχανική περιοχή. Κατά την διάρκεια της μάχης εκεί και στο χωριό Λουτουγκινο καταστράφηκαν σήμερα ένα στοιχείο ρουκετοβόλου BM-21 των 122 χλστ., 1 BTR-80, 2 φορτηγά URAL και οι Ουκρανοί είχαν 17 νεκρούς και τραυματίες.
Επίσης καταλήφθηκε ακόμη ένα ύψωμα της περιοχής του Λουγκάνσκ που λέγεται Βεσιολάγια Γκόρα από όπου γινόταν οι επιθέσεις των Ουκρανών στο Λουγκάνσκ και ελέγχει αρκετές περιοχές στο νομό μαζί και το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο το μεγαλύτερο της περιοχής που τροφοδοτεί το νομό του Λουγκανσκ.
Επίσης καταλήφθηκε ακόμη ένα χωριό κοντά στη Μαριούπολη το Μαλονικολαέφκα, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την πόλη, η οποία λογικά πρέπει να έχει καταληφθεί μέχρι την Δευτέρα.
Τα σκάφη της ακτοφυλακής που κτυπήθηκαν από τα μαχητικά των ρωσόφωνων είχαν ανοίξει πυρ στο Νοβοαζόφσκ και γι αυτό κρίθηκε επιτακτική η καταστροφή τους. Υπάρχουν 11 νεκροί Ουκρανοί ναυτικοί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr