30 Σεπ 2014

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Βλάχος κάλεσε τον Α.Σαμαρά να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας!

Δήλωση-βόμβα από τον βουλευτή της ΝΔ Γ.Βλάχο ο οποίος κάλεσε και αυτός, μετά με τον περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Α.Τζιτζικώστα, τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά σε παραίτηση και εν συνεχεία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πραγματοποιήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
 
 
Τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία ώστε να διευκολύνει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, κλήθηκε να σχολιάσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος.
 
Ανέφερε λοιπόν ότι συμφωνεί με τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση είναι να τεθούν όλα υπό μηδενική βάση, επισημαίνονας ότι αυτό ισχύει και για το θέμα του πρωθυπουργού.
 
«Προφανώς όλα θα ξεκινούν από την μηδενική βάση, διότι υποτίθεται ότι θα είναι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από αυτές που είναι στη σημερινή Κυβέρνηση και ως εκ ...τούτου και το θέμα του Πρωθυπουργού θα μπει από μηδενική βάση» ήταν τα λόγια του κ. Βλάχου.
 
Προς την εκλογική ήττα οδεύει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Νικήτα Κακλαμάνη. Παράλληλα, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και ανεξάρτητος Βουλευτής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υπογράμμισε ότι η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία, "Φυσικά και θα μπορούσε να συζητηθεί"
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη, «η κυβέρνηση παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα, καθώς επικρατεί η αίσθηση ότι οι εκλογές χάνονται και έτσι ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του».
 
Επιπλέον, ο ανεξάρτητος Βουλευτής τόνισε ότι «η πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα για παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα μπορούσε να συζητηθεί, αν και το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά η ακυβερνησία».
 
Σημειώνουμε ότι ο Ν.Καλαμάνης είναι ένας βουλευτής που προέρχεται από τον πυρήνα της ΝΔ. Θεωρεί βέβαια την συντριβή της ΝΔ, στις επερχόμενες εκλογές, και πιστέυει ότι αυτές έρχονται σύντομα καθώς όλοι μέσα στο κόμμα τρέχουν πλέον για δικό τους όφελος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr