28 Αυγ 2014

Τρεις κινήσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου προμηνύουν νέο κόμμα

Στο ναδίρ οι σχέσεις του με τον Βενιζέλο, προσκάλεσε και τον Σαμαρά στην δική του εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ
Διεργασίες και πολιτικές πρωτοβουλίες που
μυρίζουν νέο κόμμα δείχνουν οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον ξεχωριστό γιορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη και την Έκθεση για τον Ανδρέα, τον Ανένδοτο και την Αλλαγή.
Ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά στο παρασκήνιο εντείνονται οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ετοιμάζει την ολική επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιορίσει φέτος τις ομιλίες του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, για να δώσει έμφαση όπως λέγεται στο παρασκήνιο στο εσωτερικό της χώρας:
Τρεις είναι οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα:
Η πρώτη έχει σχέση με την Έκθεση για τον Ανδρέα, τον Ανένδοτο και την Αλλαγή που θα ξεκινήσει από το Ζάππειο και θα μεταφερθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κίνηση αυτή λέγεται πως έχει στόχο να τον επανασυνδέσει με τα λαϊκά στρώματα που έκαναν τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή
-Η δεύτερη κίνησή του έχει σχέση με την ολική ρήξη στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Κοινό μυστικό είναι ότι οι δύο τους δεν μιλιούνται, κάτι που γίνεται σαφές από τον τρόπο με τον οποίο προσκάλεσε ο ένας τον άλλο στις δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός απέστειλε πρόσκληση στον κ. Βενιζέλο με… αγγελιοφόρο, η οποία έμεινε στο θυρωρείο του υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που προκάλεσε οργή στη Χαριλάου Τρικούπη. Εάν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στο Λονδίνο και θα απουσιάζει από την επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια, γίνεται σαφές ότι τα πάντα είναι διαφορετικά
Η τρίτη κίνηση σχετίζεται με τα ραντεβού που κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπανδρέου με στελέχη της Κεντροαριστεράς. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως υπάρχει πολιτικό κενό στο συγκεκριμένο χώρο, με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί προς τα δεξιά και ταυτίζεται με τις επιλογές της Ν.Δ.
Τι θα κάνει ο Σαμαράς
Ο κ Παπανδρέου προσκάλεσε στη δική του εκδήλωση στο Ζάππειο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Αντώνη Σαμαρά με εξαίρεση τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Πάνο Καμμένο.
Στο ερώτημα εάν θα παραστεί ο πρωθυπουργός, η απάντηση είναι όχι λόγω του ότι θέλει να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο!
Πρόσκληση με e- mail
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσκάλεσε με mail -πολύ θερμό στο περιεχόμενό του, λένε οι πληροφορίες- τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κινήματος
Παρόμοιο mail εστάλη από τον κ. Βενιζέλο και στον Κώστα Σημίτη, με τον οποίο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία.http://www.exedra.gr/