27 Αυγ 2014

Τα δύο πρόσωπα του Νότη Μαριά! Πότε είναι εναντίον και πότε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

«Δεν θα δώσουμε φιλί της ζωής στα μνημόνια και δεν θα στηρίξουμε οποιοδήποτε πρόσωπο για τη προεδρία της Δημοκρατίας» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο "Κόκκινο" του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς και είπε ακόμη ότι το αίτημα των ΑΝΕΛ είναι «να φύγει η τρόικα και το μνημόνιο και για να πέσει το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές» υποστηρίζοντας την ανάγκη σύγκλισης των δυνάμεων που στέκονται απέναντι από το μνημόνιο, δηλαδή κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες όμως ο κ. Μαριάς ήταν αυτός που "κάρφωνε" τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέχει ...ασυλία στην τρόικα!
Όπως δήλωνε συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα SpiroSpero.gr, έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για άρση ασυλίας των εκπροσώπων της Τρόικας σε όλες τις χώρες που έχουν επιβληθεί μνημόνια, αλλά της ψηφοφορίας απείχαν, σύμφωνα με τον κ. Μαριά, οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς (άκουσον-άκουσον) και του ΣΥΡΙΖΑ(!!!)
Κατά την πληροφόρηση που έδωσε ο κ. Μαριάς, από ελληνικής πλευράς στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο και ψήφισαν ο ίδιος και ο Κύπριος βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης (ΕΔΕΚ).

Αρα, εδώ εμφανίζεται κατά τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ το εξής αντιφατικό σχήμα: Από την μία πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει την τρόικα και δεν θέλει την τιμωρία της για τα μνημόνια και ο ίδιος είναι απέναντί του, ενώ από την άλλη πλευρά προβάλλει πάλι ο ίδιος την η ανάγκη σύμπραξης των αντιμνημονιακών δυνάμεων για να γίνουν εκλογές και να ...φύγει η τρόικα!