28 Αυγ 2014

Το ειδύλλιο του νέου υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας: Παντρεύτηκε την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη δασκάλα του από το σχολείο

Είναι μόλις 37 ετών, πρώην τραπεζίτης, εκατομμυριούχος και ο νέος υπουργός οικονομικών της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών.Τα τελευταία 24ωρα το όνομα του ..
ακούγεται κατά κόρον αλλά όχι με αφορμή τις απόψεις για την οικονομία -οι οποίες είναι λίγο πολύ γνωστές καθότι αριστερός αλλά φιλελεύθερος- αλλά με αφορμή την προσωπική του ζωή.
Ο Εμανουέλ Μακρόν στα 17 του έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη του καθηγήτρια φιλολογίας Μπριζίτ Τρονιέ την οποία και παντρεύτηκε. Η Τρονιέ με την οποία είναι ακόμα παντρεμένος ήταν τότε 37 ετών, παντρεμένη και με τρία παιδιά.
Μάλιστα ο έρωτας του νέου υπουργού οικονομικών της Γαλλίας για την καθηγήτρια του από το Λύκειο ήταν τόσο δυνατός που δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο ούτε η απόσταση καθώς η σχέση τους διατηρήθηκε ακόμα και όταν ο Εμανουέλ Μακρόν είχε μετακομίσει για σπουδές σε άλλη πόλη.

Ο μεγαλοαστός Μακρόν που είναι γιος γιατρού ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της προεδρίας, και θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά του Ολάντ. Εχει κάνει πολύ καλές σπουδές και διαθέτει ένα DEA για τον Χέγκελ και ένα για τον Μακιαβέλι. Παίζει πιάνο, πήρε το 3ο βραβείο στο Ωδείο του Αμιέν, τον αποκαλούν "Ο Μότσαρτ των τραπεζών" και αγαπάει τη φιλοσοφία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν άφησε μια επιτυχημένη καριέρα στην Τράπεζα Ρότσιλντ όπου εργαζόταν σε πολύ υψηλή θέση (σε 5 μήνες κέρδισε 900.000 ευρώ μεικτά) για να ασχοληθεί με τα κοινά το 2011. Έχει σπουδάσει πολιτικές και οικονομικές επιστήμες και φιλοσοφία του δικαίου.
Ωστόσο, τo 2012 έκανε την διαπραγμάτευση της ζωής του: Κανόνισε να εξαγοράσει η Nestlé μια θυγατρική της Pfizer , κίνηση που τον έκανε εκατομμυριούχο.