20 Απρ 2014

Αντίστροφη μέτρηση για Σαμαρά

Αντίστροφη μέτρηση για τον αρχηγό της ΝΔ, καθώς το «σύστημα Σαμαρά» στη συντηρητική παράταξη αποδυναμώνεται καθημερινά με διαρροές στελεχών προς όμορα εκλογικά σχήματα, ενώ η επιχείρηση μετάλλαξης του κόμματος αμφισβητείται ανοιχτά από «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς». Ο Ευρ. Στυλιανίδης άφησε....
αιχμές για τη φημολογούμενη μετεξέλιξη της Ν.Δ. σε «Νέα Ελλάδα». Η Ντ. Μπακογιάννη συντάχθηκε με τη Μ. Γιαννάκου κατά του εισαγόμενου «σταυρού» στις ευρωεκλογές. 0 Ευ. Αντώναρος αναρωτήθηκε αν υπάρχουν «καραμανλικοί» στο ευρωψηφοδέλτιο και ο Β. Μιχαλολιάκος ζήτησε από τον Κ. Αρβανιτόπουλο να διευκρινίσει ποιον υποστηρίζει στον Πειραιά.
Στον Βόλο γαλάζια στελέχη τάχθηκαν στο πλευρό Μπέου και Σκοτινιώτη, στην Πελοπόννησο ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δ. Τσιγκούνης εντάχθηκε στον συνδυασμό Μανώλη ενώ στον συνδυασμό Σγουρού στην Αττική εντάχθηκε, μετά τον Ν. Χαρδαλιά, και ο πρώην γαλάζιος δήμαρχος Πεύκης Π. Καμάρας.
.............................................................................................................................................................
Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο της δήλωσης του Κων. Μητσοτάκη στο ΡΙΚ, όπου είχε επισημάνει ότι «ποτέ δεν συγχώρησε τον Αντ. Σαμαρά», με αποτέλεσμα η «σαμαρική» ιστοσελίδα antinews.gr να του «απαντά» χαρακτηρίζοντάς τον «Δον Κορλεόνε» και αναφέροντας πως «κανείς δεν ζήτησε συγχωροχάρτι από τον Εφιάλτη».
«Καραμανλικά» μηνύματα Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, έντονη είναι και η κινητικότητα των «καραμανλικών». Δεν είναι τυχαίο -παρά την «επίσημη» δικαιολογία περί... προγραμματισμένων διακοπών στην Ιταλία- ότι ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από την παρουσίαση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, ενώ χθες, αναφερόμενος προφανώς στα σενάρια μετεξέλιξης της Ν.Δ. σε «Νέα Ελλάδα», ο Ευρ. Στυλιανίδης τόνισε πως «δεν κόβεις έναν πλάτανο που έχει αντέξει στον χρόνο για να φυτέψεις μία μικρή ελιά». Με τη φράση αυτή συμφώνησε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, ο οποίος άφησε κι άλλες αιχμές για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο γράφοντας στο Facebook: «Με ρωτάει γνωστός μου προ ολίγου στο τηλέφωνο: Υπάρχει κανένας καραμανλικός στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας;". Του απαντώ: 'Μα τι είναι αυτά που λες; Στη Ν.Δ. είναι όλοι καραμανλικοί;'.'Η μήπως τελικά δεν είναι έτσι;».

αποσπασμα αρθρου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ στην αυγη