4 Φεβ 2013

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΑΡΑΓΕ ?...


Παραπονέθηκαν φίλοι. Δεν γράφεις συχνά, και αποφεύγεις να ασχοληθείς με καυτά θέματα. Μπορεί να έχουν και δίκιο...

Ομως για ποιον να γράψω αγαπητοί φίλοι ;

1.- Στην Ελλάδα βρίσκονται τα funds γύπες, δηλαδή... ξένα κεφάλαια, που έρχονται στις υπο κατάρευση τράπεζες, και αγοράζουν τα χρέη τους που δεν εξυπηρετούνται σε εξευτελιστικές τιμές, 1 μέρχι 5 σεντς το ευρώ δανείου.

Πιο απλα. Μία τράπεζα έχει δώσει δάνεια σε μία επιχείρηση που χρεοκόπησε, και τα οποία δάνεια δεν εξυπηρετούνται, και η τράπεζα τα έχει διαγραψει ή τα έχει σαν κόκκινα στον ισολογισμό της. Τα κεφάλαια αυτά λοιπόν, αγοράζουν από τη τράπεζα, το δάνειο αυτό, δηλαδή δίνουν στη τράπεζα ένα μικρό ποσόν, και παίρνουν αυτά όλα τα δικαιώματα που απορέουν από τη δανειακή σύμβαση που είχε η τράπεζα με την πτωχευμένη επιχείρηση. Πόσο τα αγοράζουν ; Μέχρι 5 σεντς ανά ευρώ δανείου. Αν μια τράπεζα είχε δώσει ένα δάνειο 30.000.000 ευρω, και ο επιχειρηματίας έχει χρεοκοπήσει, τότε πουλάει τα δικαιώματα της στο fund, με 5 σεντς το ευρώ, δηλαδή εισπράττει το 5% του δανείου που είχε δώσει, δηλαδή 1,5 εκατομύριο, κα το fund παίρνει όλα της τα δικαιώματα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Με λίγα και σταράτα λόγια, οι Διεθνείς οικονομικοί γύπες είναι εδώ, έτοιμοι να κατασπαράξουν τα πτώματα της Ελληνικής οικονομίας.

2.- Χτες και σήμερα πληρώθηκαν οι νέες συντάξεις. Περίπου οι μισοί Ελληνες πήραν πολύ λιγώτερα χρήματα, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.Και τολμούν οι γελοίοι Υπουργοί της κυβέρνησης, με προεχάρχοντα αυτόν το βλήμα το Βρούτση, να λένε ότι τα ταμεία ΔΕΝ έχουν λεφτά.

Και ξεχνάνε ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά, γιατί τα κλέψανε οι ίδιοι από τα ταμεία.

Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή, φασισμού, από τον φασίστα- ηγέτη, που σου κλέβει τα λεφτά σου, και ύστερα σε κατηγορεί γιατί δεν έχεις λεφτά.

Εδώ δεν έχουμε μόνο οικονομικό βιασμό, έχουμε και βιασμό της κοινής λογικής, βιασμό της κοινής νοημοσύνης.

Ο κύκλος είναι τρομακτικά απλός, στυγερός, φασιστικός, απάνθρωπος.

Το κράτος δεν έχει λεφτά γιατί κάποιοι τα κλέψανε, και κάποιοι ξέχασαν να τα δώσουν στο κράτος. Το κράτος για να επιβιώσει κλέβει τα λεφτά των ταμείων. Τα ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις. Και αντί το κράτος να πάρει τα λέφτά από τους κλέφτες, να πληρώσει τα ταμεία για να πληρωθούν οι συντάξεις, κόβει τις συντάξεις !
ΚΑι ρωτάω. Γι αυτά τα εντελώς άσχετα, αλλά συνταρακτικά αλληλένδετα με το μέλλον της Ελλάδας γεγονότα, τι έγινε; Σώσανε τη τιμή των Ελλήνων 100 του ΠΑΜΕ ; Η κηδεία του Ντερτιλή είχε περισσότερους...
 
Τι έχουν παθει αλήθεια οι Ελληνες. Ομαδική μαλάκυνση ; Δικαστικοί Στρατιωτικοί, και Πανεπιστημιακοί συνταξιούχοι, είδαν σήμερα τις συντάξεις τους να μειώνονται πάνω από 30% ! Η πέμπτη κατά σειρά περικοπή !!!
Ηθική, ισότητα, λογική, αξιοκρατία έχουν πάει περίπατο. Οι υψηλές συντάξεις έχουν κατέβει χαμηλότερα από τις χαμηλές, οι αναπληρωτές καθηγητές παίρνουν λιγώτερα από τους επίκουρους και αυτοί λιγώτερα από τους καθηγητές εφαρμογών. Είδατε κανένα μας στο δρόμο ;

Ποια Ελλάδα, ποιοι Ελληνες ; Ενα μάτσο άβουλα όντα, που παρακολουθούν το πλούτο της χώρας να λεηλατείται, κι εκείνοι να πεθαίνουν της πείνας, χωρίς ούτε καν μία συμμετοχή σε μία συγκέντρωση.

Για ποιόν να γράψω άραγε ; Ποιος έχει αυτιά για ν΄ ακούσει ; Αντε πάλι, οι αγρότες των επιδοτήσεων να κλείσουν τους δρόμους, να πάρουν αυτά που ζητάνε, να πάρουν και οι ρουσφετοδιορισμένοι του μετρό αυτά που ζητάνε, να πάρουν και οι πλούσιοι μοιρασμένα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, κλπ. και όταν έρθει ο νέος λογαριασμός, ας είναι καλά τα συνηθισμένα υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι !

Και δεν κουνιέται φύλλο, φίλε.....