4 Φεβ 2013

Ποιός είναι ο «κουρέας της Κέρκυρας» για χάρη του οποίου έρχεται στην Ελλάδα η Κομισιόν!

Tην Κέρκυρα ετοιμάζεται να επισκεφθεί κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός της επίσκεψης είναι να ξεπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης του Κερκυραίου κουρέα, Σπύρου Τρίφτη, ο οποίος ζητεί μία απάντηση στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, καθώς επιθυμεί διακαώς να......
ανοίξει ένα κουρείο στο χωριό του.
Komision-Eggrafo
Μιλώντας στη zougla.gr, ο κ. Πρίφτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της απόφασης καθώς όπως είπε ουδείς από τους επικεφαλής των Υπουργείων έδωσε λύση στο πρόβλημά του.
Τον Απρίλιο του 2012, ο κουρέας στο επάγγελμα Σπύρος Πρίφτης έφτασε μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της ΕΕ Όλι Ρεν, προκειμένου να πάρει απάντηση στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Ο επίτροπος απάντησε στον κ. Πρίφτη στις 8 Μαΐου (σ.σ. η απάντηση έφτασε 24 Μαΐου) στα χέρια του κουρέα από την Κέρκυρα. Στην επιστολή, αναφέρεται πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι στη διαδικασία εφαρμογής του νόμου 3919/2011 για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και την άρση των περιορισμών στην εισαγωγή και εξάσκηση επαγγέλματος».