4 Φεβ 2013

Πυρ ομαδόν από τους καραμανλικούς σε Στουρνάρα

Από μία κλωστή κρέμεται η εσωκομματική ηρεμία στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Οι αναφορές Στουρνάρα στην πενταετία Καραμανλή με αιχμές για δημοσιονομικό εκτροχιασμό φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου με την καραμανλική πτέρυγα των βουλευτών να βρίσκεται ένα μόλις....
βήμα πριν από την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.
Η προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζεται πλέον ως «ξένο σώμα» από μία μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών που βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τις αναφορές του στην πενταετία Καραμανλή σε μία χρονική συγκυρία – όπως εκτιμούν κάποιοι εξ’ αυτών – που ανοίγει και πάλι για τα καλά η συζήτηση για το πώς η χώρα μπήκε στο μνημόνιο σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που έδειξε και πάλι η δικαιοσύνη με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο Γεωργίου – ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω – παραμένει στη θέση του παρά το γεγονός ότι ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις.
Η φωτιά άρχισε να ανάβει με τη συζήτηση επί του φορολογικού αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα –ωστόσο σε αυτή τη συζήτηση δεν είχαν εμπλακεί ενεργά οι νεοδημοκράτες βουλευτές καθώς ο κ. Στουρνάρας την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε μία ανοιχτή και μόνιμη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στελέχη που συνομιλούν με τον Κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός διαφωνεί ριζικά με τη λογική της υπερφορολόγησης στην ακίνητη περιουσία καθώς θεωρεί πως η αγορά των ακινήτων «κινεί» δεκάδες κλάδους της οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό και σταθερό πυλώνα για την τόνωση της ανάπτυξης.
 http://www.parapolitika.gr