31 Ιαν 2013

O Paul Koster και η Αναστασία Σακελλαρίου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ





Νέα σελίδα γυρίζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την τοποθέτηση του «άγνωστου» στο ελληνικό κοινό Ολλανδού Paul Koster στη θέση του προέδρου του οργανισμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από στελέχη του ...
οικονομικού επιτελείου ο κ. Koster ήταν CEO της Dubai Financial Services Authority.



Την ίδια στιγμή, διευθύνουσα σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αναλαμβάνει η Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία διατελούσε χρέη Chief Risk Officer του ΤΤ, η οποία διαθέτει μεγάλη τραπεζική εμπειρία από τράπεζες στο εξωτερικό, όπως Credit Suisse, Salomon Brothers, Deutsche Bank.

Νωρίτερα σήμερα, η απερχόμενη διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο «αποχαιρέτησε» τα μέσα ενημέρωσης, με μία συνέντευξη τύπου στην οποία έγινε ο απολογισμός των 2,5 ετών λειτουργίας του Ταμείου.

Η αποχώρηση του κ. Θωμόπουλου αλλά και του κ. Κύρκου θεωρείτο δεδομένη εδώ και αρκετό καιρό. Η Τρόικα είχε δώσει το “πράσινο φως” για την... αλλαγή φρουράς πριν τρεις μήνες, ωστόσο διάφορες “αφορμές” στάθηκαν ικανές να αναβάλλουν την “πρώτη” των νέων στελεχών.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ τα οποία διορίστηκαν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, έχουν ως εξής:

Μέλη Γενικού Συμβουλίου:

Paul Koster, πρόεδρος
Αντρέας Μπερούτσος, μέλος
Pierre Mariani, μέλος
Γεώργιος Μέργος, μέλος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.
Ευθύμιος Γκατζώνας, μέλος ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μέλη εκτελεστικής Επιτροπής:
Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος.
Να σημειωθεί πως η θητεία των νέων μελών αρχίζει από 1 Φεβρουαρίου του 2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου του 2017.
capital