31 Ιαν 2013

Credit Suisse: Η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπερ-υπουργό Οικονομικών - Ουδείς πιο κατάλληλος από τον Paul Krugman... γνωστό πολέμιο της αυστηρής λιτότητας!

Ποιος θα ήταν ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει τη θέση του... υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, επί της ουσίας ενός υπερ-υπουργού με βασικό του καθήκον την παρακολούθηση της δημοσιονομικής κατάστασης των χωρών της Ευρωζώνης;
Την απάντηση έρχεται να δώσει η Credit Suisse, προτείνοντας για τη θέση αυτή τον... Paul Krugman!
"Γνωρίζουμε πως ο Paul Krugman δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει κάποιο πόστο κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama... Ίσως όμως οι Βρυξέλλες να τον έχουν ανάγκη!", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Oliver Adler, κορυφαίος οικονομολόγος της Credit Suisse.
O Paul Krugman, καθηγητής οικονομικών στο Princeton, αρθρογράφος των New York Times και βραβευμένος με νόμπελ, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τις ακραίες συχνά απόψεις που εκφράζει, αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας και δη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Γιατί όμως η Credit Suisse προτείνει τον Paul Krugman για να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο; Γιατί ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι τείνουν να συμφωνήσουν με τον οικονομολόγο σε ένα πράγμα: Πως η λιτότητα που επιβάλλεται συνεχώς στις χώρες της Ευρωζώνης είναι επιζήμια και άκρως αναποτελεσματική!
"ΔΝΤ, Κομισιόν και άλλοι συστήνουν το τελευταίο διάστημα να χαλαρώσουν τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στην Ευρωζώνη. Επί της ουσίας η άποψη του Paul Krugman κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Adler της Credit Suisse.

www.bankingnews.gr