31 Ιαν 2013

150.000 ευρώ για φορητούς υπολογιστές στη Βουλή!

Φορητούς υπολογιστές στους νεοεκλεγέντες βουλευτές έδωσε την εβδομάδα που μας πέρασε η Βουλή, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του κοινοβουλευτικού τους έργου, όπως ορίζει ο Κανονισμός.

Το συνολικό κόστος έφτασε τα 150.000 ευρώ για περίπου 170 φορητούς υπολογιστές, ενώ έρχεται και νέα παραγγελία για τους εκτυπωτές που θα συνοδεύσουν τους υπολογιστές.....

Σύμφωνα με ττο «Έθνος», οι απορίες και οι απαιτήσεις των νεαρών βουλευτών ήταν αρκετές για να προκαλέσουν την οργή των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από βουλευτή, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί ο υπολογιστής δεν έπαιζε ταινίες blue -ray, ενώ το δεύτερο από άλλον, ο οποίος ρωτούσε σε τι χρώμα διατίθενται οι υπολογιστές. Άλλος πάλι, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων του πάρκινγκ της Βουλής, το κουτί του υπολογιστή, που μέσα περιείχε το τροφοδοτικό, χωρίς το οποίο ο υπολογιστής δεν έχει τη δυνατότητα, όπως είναι λογικό, να λειτουργήσει πλέον.

Ακόμα και σε αυτή τη διαδικασία πάντως υπήρξαν συγκεκριμένες υπηρεσίες της Βουλής που τα έκαναν μαντάρα. Έτσι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν λάπτοπ, αφού η αρμόδια υπηρεσία, απλά το... ξέχασε.
λυκαβητος